Studiu ingrijorator: 2 din 5 parinti neglijeaza sanatatea psihica si emotionala a copiilor lor!

Un studiu recent efectuat confirma ingrijorarile psihologilor si specialistilor din toata lumea: 2 din 5 parinti neglijeaza sanatatea emotionala si psihica a odraslelor. Mai mult, o mare parte dintre adulti nu sunt deloc informati, nefiind constienti de importanta acestor elemente pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Aceste lucruri au un impact major asupra viitorilor adulti, care se vor confrunta cu probleme de adaptare, lipsa increderii in sine si alte probleme de natura emotionala sau psihologica.

Iata ce pot face parintii pentru a se asigura ca odraslele lor au o sanatate psihica perfecta!

⦁ Incurajarea pasiunilor si activitatilor extrascolare


Pentru ca micutul tau sa se dezvolte cat mai mult, este important sa ii facilitezi accesul la resurse de invatare cat mai variate. De aceea, este recomandat sa il incurajezi sa isi descopere pasiunile si sa isi urmeze intotdeuna visurile. De exemplu, intra pe https://www.shakespeare-school.ro/ si inscrie-l la cursuri de limba engleza. Acestea ii vor largi orizonturile si il vor face sa se simta capabil, talentat si special. O stima de sine crescuta si sentimentul de competenta sunt extrem de importante pentru sanatatea psihica a copilului tau!

⦁ Timpul petrecut in familie


Adesea, parintii se axeaza cel mai mult pe aspectele elementare ale vietii de familie: hrana, confort si furnizarea unui buget suficient pentru un trai decent. Astfel, ei omit sa ia in calcul un lucru foarte important pentru copil, si anume timpul de calitate petrecut alaturi de cel mic. Este indicat sa existe cel putin o ora pe zi dedicata exclusiv prichindelului, care sa includa discutii interesante pentru el, activitati distractive si sprijin in problemele pe care le intampina.

In plus, odata pe luna, puteti organiza o excursie in familie, in care sa uitati de grijile cotidiene. Inainte sa plecati, asigurati-va ca automobilul este in conditii excelente. In acest sens, site-ul cu baterii auto Neobat.ro va sta la dispozitie, in caz de nevoie. Impachetati toate cele necesare si petreceti un weekend relaxant la munte!

⦁ Validarea si recompensarea rezultatelor

Mother is reading book with her daughter, indoor shoot

Studiu ingrijorator: 2 din 5 parinti neglijeaza sanatatea psihica si emotionala a copiilor lor!

Pentru a avea o stare psihica buna, copilul simte nevoia de a fi validat si felicitat atunci cand obtine rezultate bune la scoala sau in activitatile extracurriculare. Totodata, el trebuie sa fie incurajat si sustinut (si NU criticat!), atunci cand sufera dezamagiri, din orice punct de vedere. Sprijinul emotional si empatia sunt extrem de importante pentru cel mic, caci acum este perioada in care el isi formeaza patternurile comportamentale ce ii vor servi drept sablon intreaga viata adulta.

Asadar, daca ai un copil, tine cont de aspectul sanatatii psihice, intrucat acesta este la fel de important precum sanatatea fizica. Un prichindel crescut sanatos, din toate punctele de vedere, va deveni un adult complet, responsabil de propriile emotii si stapan pe sine, in orice situatie va intampina, de-a lungul vietii sale!

6 thoughts on “Studiu ingrijorator: 2 din 5 parinti neglijeaza sanatatea psihica si emotionala a copiilor lor!

  1. Numai doi din cinci? Eu cred ca sunt mai multi. Timpul in care traim ii face pe cei mai multi parinti sa-si neglijeze copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares