Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass

Iată-mă ajunsă și la cel de-al treilea volum al seriei Alegerea. Am citit aceste cărți într-un timp foarte scurt, da, dar asta numai pentru că se citesc foarte ușor. Abia aștept să pun mâna și pe ultimul volum al seriei. Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass mi-a plăcut cel mai mult. Acțiunea cărții este una alertă și nu se mai rezumă doar la competiție, ci și la problemele țării. Și de data asta am avut câteva momente în care aș fi vrut să-i strâng de gât pe America și pe Maxon. Finalul cărții a reușit să mă uimească cu adevărat, nu m-aș fi așteptat niciodată la o asemenea răsturnare de situație.

Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass

După ce America reușește  să rămână în competiție, multumită lui Maxon, regele începe să o persecute. Acțiunile ei îl fac pe rege să-și dorească, să o vadă cât mai departe de palat și de prinț. Încă nehotărâtă sau mai bine spus nesigură de a reuși să fie o prințesă America nu-i spune adevărul lui Maxon despre Aspen. Tot se gândește că, dacă o să fie eliminată măcar o să rămână cu Aspen. Aici m-a enervat la culme de îmi venea să-i dau două palme așa prin carte. 🙂 Faptul că Maxon tindea să îi acorde o mare atenție lui Kriss o face pe America să-l ademenească în patul ei. Tentativa ei eșuează lamentabil, dar asta nu însemnă că prințul Maxon nu o iubește.

Cei doi au parte de o surpriză în toiul nopții într-una din seri când regele era plecat. Doi reprezentanți ai rebelilor din Nord, vin la palat să discute cu ei. Atacurile rebelilor din Nord și din Sud deveniseră din ce în ce mai dese de când cu Alegerea. America este surprinsă să o vadă pe fata care o văzuse ascunsă în copac în timpul unui atac al rebelilor. Cei doi spun că au gânduri pașnice, ca de altfel și rebelii din Nord care de fiecare dată doar cautau ceva, nu și făceau victime. Propunerile celor doi îl nemulțumește pe Maxon și acesta îi refuză politicos.

Se va crea o alianță cu rebelii din Nord?

După ce un membru al familiei unei participante din Elită este ucis de rebelii din Sud, lucurile iau o turnură neașteptată.Împreună cu Maxon și Aspen, America iese din palat pentru a se întâni cu cei doi rebeli. După întâlnire ei sunt atacați de rebelii din Sud, iar America este împușcată. Reușesc cumva să ajungă la palat și să țină totul secret.Presiunile devin din ce în ce mai mari și regele vrea ca Maxon să anuleze Alegerea. America primește vestea că tatăl ei este mort,  iar ea trebuie să meargă la înmormântare.

Va părăsi America competiția ca să meargă la înmormântare?

De ce a murit tatăl ei și ce i-a lăsat scris într-o scrisoare?

Cum îi va schimba această scrisoare viața Americăi?

Va avea curaj să-i mărturisească adevarul despre tatăl ei și despre Aspen, lui Maxon?

Ce se va întâmpla când Maxon va trebui să aleagă pe una dintre fete?

Fata aleasă va deveni prințesă sau regină?

Vor reuși să rezolve problemele cu rebelii din Nord, dar cu cei din Sud?

Multe întrebări, da, dar găsiți răspunsurile citind Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass pe care o găsiți la Editura Corint. În câteva ore aveți șansa de a pătrunde într-o lume de basm, care cu siguranță vă va rămâne în suflet.

Lectură plăcută!

Recenziile primelor două volume le găsiți accesând link-urile de mai jos:

  1. Alegerea ( Alegerea #1 ) de Kiera Cass

  2. Elita ( Alegerea #2 ) de Kiera Cass

17 thoughts on “Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass

  1. Inclin sa cred ca printul acorda atentie altor fete ca s-o faca geloasa pe America. Am dreptate? :))) nu am citit cartile, e doar o banuiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares