Belek – destinația perfectă pentru o vacanță de vis

Foarte mulți români aleg să-și petreacă vacanțele peste graniță. Avem și noi destule atracții turistice, dar din păcate, condițiile de cazare lasă de dorit. Acest lucru îi determină pe mulți să fugă de țara noastră. Mie mi-ar plăcea foarte mult să merg în Turcia. Dea aceea am studiat îndelung stațiunile, ofertele de cazare și obiectivele turistice pe care le-aș putea vizita. După mai multe studii am ales ca destinația noastră viitoare pentru vacanță să fie Belek. Vacanța asta am plănuit-o doar pentru noi, eu și soțul, de data asta fără copilași după noi. Dupa un an de muncă în străinătate departe de noi, soțul meu merită să fie răsfățat un pic. Așa că am ales sejur în Belek – destinația perfectă pentru o vacanță de vis. De ce am ales această destinație vă spun imediat în rândurile ce urmează.

Belek – destinația perfectă pentru o vacanță de vis

Până în secolul al XIX-lea Belek a fost un spațiu arid, o stepă pustie, apoi sultanul Abdulasis a ordonat plantarea de pini și eucalipti pentru protejarea solului împotriva eroziunii. De-a lungul anilor aceste plantații au devenit păduri bogate care mărgineau plajele largi și frumoase. Sarcina constructorilor care s-au ocupat de această stațiune ( construirea hotelurilor)  nu a fost tocmai ușoară pentru că ei au trebuit sa fie foarte atenți să nu modifice formele de relief, să deterioareze plajele sau să distrugă vreun copac. Acum regiunea se bucură de 36 de hoteluri cu 5 stele, case de vacanta de prima-clasa si 6 terenuri de golf, iar aeroportul este la o distanță de numai 25 km.

O stațiune cosmopolită și excusivistă. Nu are legătură cu nici o localitate este un concept nou pentru vacanțele de lux. Dacă alegeți să vă petreceți vacanța aici o să aveți parte de confort deosebit, turiști elitiști și facilități speciale. Privileștea este una spectaculoasă, chiar paridisiacă, pentru turiști mulțumită pădurii de pini. Hotelurile sunt unite în interior între ele prin alei pentru plimbări și călărit. Însă în spatele liniei hotelurilor se găsesc renumitele câmpuri de golf. Există teren de tenis cu toate serviciile, saloane cosmetice, săli de fitness, piscine, terenuri de joacă pentru copii și centre medicale. Însă în spatele liniei hotelurilor se găsesc renumitele câmpuri de golf.

Există sau nu obiective turistice?

Din păcate în această locație nu există obiective turistice, dar are avantajul că se poate ajunge, pe jos, la ruinele orașelor antice Perge și Selge, și la amfiteatru Aspendos. pentru cei pasionați de plimbări și aflarea unor curiozități în privința păsărilor, în apropiere, este parcul național Köprülü Kanyon. În acest parc se găsesc peste o sută de specii de păsări. Nici cei cărora le plac opera și baletul nu vor fi dezamăgiți pentru că aici sunt cele mai apreciate festivaluri de operă și balet, ținâdnu-se anual pe Aspendos Arena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares