Regatul ceții și al furiei, vol. 2 de Sarah J. Maas

Din ce în ce mai des alegerile mele privind cărțile după copertă sunt cele mai bune. Luna trecută am citit primul volum al seriei Regatul spinilor si al trandafirilor de Sarah J. Maas , care mi-a plăcut foarte mult. Abia am așteptat să primesc și  Regatul ceții și al furiei, vol. 2 de Sarah J. Maas. Eram sigură că și acesta va fi foarte frumos, însă mi-a depășit cu mult așteptările. Volumul acesta a fost o adevărată surpriză din toate punctele de vedere pentru mine. Mult mai complex, mult mai captivant și cu mai multe surprize decât primul volum. Acum îmi vine să plâng că nu știu când vor apărea și următoarele volume și la noi.

Regatul ceții și al furiei, vol. 2 de Sarah J. Maas

Titlu: Regatul ceții și al furiei, vol. 2

Autor: Sarah J. Maas

Editura: Rao

An apariție: 2017

Număr de pagini: 697

O găsiți pe:  Libris.ro

După ce la finalul primului volum, Feyre a primit o nouă viață, se întoarce în Regatul Primăverii alături de Tamlin. Din păcate experiența pe care a trăit-o la Poalele Muntelui îi face viața un adevărat coșmar. Se luptă cu coșmaruri teribile și în fiecare noapte se trezește ca să vomite până la epuizare. Relația cu Tamlin este bună și ei încep pregătirile pentru a se căsători. Toți o apreciază pentru faptul că a rupt blestemul, dar cu amenințarea nu a dispărut complet, Tamlin o ține sub supraveghere strictă. Feyre se simte ca o păpușă care este dirijată de ceilalți, incapabilă să facă ceva datorită sentimentelor ei de vinovăție. Pregătirile de nuntă sunt în toi, iar ea nu face altceva decât să stea și să privească. Toate deciziile sunt luate de Tamlin și Marea Preoteasă Ianthe.

În ziua nunții, de fapt, în momentul în care Feyre trebuie să meargă alături de Tamlin la altar, începe să se roage ca cineva să o salveze de această nuntă. Ea nu este capabilă să meargă mai departe cu această căsătorie. În acel moment își face apariția Marele Lord al Regatului Nopții Rhysand și cere ca Feyre să-și respecte promisiunea făcută la Poalele Muntelui: să petreacă o săptămână în Regatul Nopții. Deși toți se împotrivesc Rhysand o ia pe Feyre de la nuntă, astfel nunta nu mai are loc. Ajunsă în Regatul Nopții, Feyre vrea numai să se întoarcă alături de Tamlin, dar Rhysand nici nu vrea să audă. Timp de o săptămâni Feyre începe să învețe să citească și să scrie. Nimic rău nu-i face Marele Lord al Nopții, ba din contră, el se poartă foarte frumos și o tratează ca pe un musafir, nu ca pe o prizonieră.

Ce sentimente o încearcă pe Feyre?

Săptămâna trece repede, iar Feyre este adusă înapoi la Tamlin. Bucuria reîntoarcerii dispare când Tamlin nu face altceva decât să o interogheze cu ce văzuse în Regatul Nopții. Deși nu se simte confortabil Feyre le spune absolut tot. La sărbătoarea Tithe, Feyre stă alături de Tamlin. Fantoma Apelor le spuse că nu are cu ce plăti datoria pentru că în ape nu mai există hrană, iar ai ei mor de foame. Tamlin este de neînduplecat, dar Feyre iese după Fantoma Apelor și îi oferă bijuteriile ei ca să-și plătească datoria. Aceasta este surprinsă pentru că Feyre îi oferă bijuteriile fără să ceară ceva în schimb. Luând bijuteriile Fantoma Apelor îi promite că oricând va avea nevoie de ea sau de suratele ei, acestea îi vor veni în ajutor ca să-și plătească datoria față de ea. Bineînțeles, fapta ei, îl nemulțumește pe Tamlin, dar lui Feyre nu-i pasă.

O nouă lună trece, iar Rhysand o ia pe Feyre cu el în Regatul Nopții. Rhysand o ceartă pe Feyre de felul cum arată, slăbită și tristă. Faptul că el o poate simți prin ,,legătura,, creată la Poalele Muntelui și că poate intra în mintea ei oricând o determină pe Feyre să înceapă să exerseze ridicarea unui scut împotriva lui. Săptămâna trece rapid fără ca Marele Lord să fie alături de Feyre, acesta o duce, din nou, acasă la Tamlin. Restricțiile lui Tamlin sunt mai drastice, iar Feyre nu poate părăsi deloc conacul. Când el pleacă cu o treabă și Feyre vrea să-l însoțească, el o închide într-o cameră și pleacă. În acel moment Feyre se dezlănțuie și aproape moare înghițită de întuneric, dar este salvată de Mor și Rhysand. După ce iese din conac, pleacă cu ei de bună voie în Regatul Nopții, părăsindu-l pe Tamlin.

Se va întoarce Feyre în Reagtul Primăverii, la Tamlin?

Viața lui Feyre se schimbă total în Regatul Nopții. Împreună cu cei de aici,ea va vedea, va face și va simți lucruri noi. Nu mai este o prizonieră, este liberă să facă ce vrea și când vrea. Învață să citească și să scrie, se antrenează pentru a fi capabilă să lupte, își exersează abilitățile cu care a fost înzestrată de Marii Lorzi când a fost reînviată, se relaxează, își face prieteni noi și trăiește la maxim fiecare clipă. Sentimentele ei se schimbă cu privire la Regatul Nopții și va face tot posibilul să împiedice războiul care este pe cale să înceapă. Din nou, va trebui să ia decizii radicale care îi vor schimba, din nou, viața.

Ceea ce eu v-am spus până acum nu este decât o mică, mică parte din această carte. Rămâne să aflați voi restul poveștii citind cartea Regatul ceții și al furiei, vol. 2 de Sarah J. Maas. Ceea ce vă mai pot spune este că niciodată până acum nu am citit o carte cu atâta plăcere. Dacă volumul 1 mi-a plăcut foarte, foarte mult și ajunsese pe locul 2 în topul cărțilot preferate, acum vă pot spune că volumul 2 este pe primul loc. Cu siguranță această serie va fi preferata mea. Sper să apară cât mai curând și următoarele volume.

Regatul spinilor și al trandafirilor, vol. 1 de Sarah J. Maas

12 thoughts on “Regatul ceții și al furiei, vol. 2 de Sarah J. Maas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares