Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 2) de Richelle Mead

M-a prins rău tare seria Academia Vampirilor de Richelle Mead, așa că nu m-am putut abține să nu-mi comand continuarea seriei. Mi-am luat luna aceasta de la Editura Corint Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 2) , Jurământ de sânge, vol. 4 și Limitele spiritului, vol.5 (Partea 1 și 2 ) . După ce le termin pe acestea o să-mi iau si ultimul volum al seriei Sacrificiul final pentru a incheia seria cu brio. Îmi place foarte mult această serie și de la un volum la altul acțiunea este tot mai intensă și mai uimitoare. Lucrurile se precipită în Atingerea umbrei, Partea a II- a și am avut parte de un final care m-a făcut să plâng cu adevărat. Chiar, dacă era ora 1:00 am continuat cu următorul volum, nu m-am putu abține să nu știu ce avea să se întâmple. Până la următoarea recenzie haideți să vedem ce se întâmplă în acest volum 🙂

Titlu: Atingerea umbrei (Academia Vampirilor #3, Partea 2)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2012

Număr de pagini: 272

O găsiți pe Editura Corint

 

După ce au reușit să ajungă la Curtea Regală pentru procesul lui Victor, cele două fete au timp de relaxare pâna la decolarea avionului pentru a se întoarce la academie. Aleg să petreacă timpul la salonul reginei și se răsfață din plin. Însă odată ajunsă în avion Rose începe să simtă rău. Durerea de cap și umbrele reapar, dar nu atât de intens ca la venire. Lucrurile se agravează în momentul în care avionul aterizează pe un aeroport al oamenilor, pentru alimentare. Rose vede zeci de fantome ale celor cunoscuți, dar și a unora necunoscuți. Avalanșa de fantome o compleșește și începe să țipe până leșină. Se trezește la infirmieria academiei, iar când le spune despre ce s-a întâmplat cu adevărat doctorița recomandă ca Rose să meargă la terapie. Toate întâmplările par că se datorează stresului și traumei prin care a trecut la moartea prietenului ei Mason.

Rose nu este foarte încântată de situație. Totuși acceptă terapia și jumătatea de normă cu care trebuie să facă practica de teren. Zilele decurg destul de ușor. Își dă seama că este protejată de ceilalți nemaivând parte de vreun atac simulat al strigoilor. Dimitri este alături de ea și o susține chiar, dacă el nu crede în fantome. Relația lor continuă în secret și susținerea lui o ajută foarte mult pe Rose. La un moment dat Rose merge împreună cu Christian să se hrănească, iar acolo dau peste Alice, hrănitoare puțin nebună a lui Christian. Discutând cu ea despre fantome, Alice îi spune că acest lucru este imposibil. Fantomele, ca și strigoii nu pot pătrunde în academie mulțumită protecțiilor. Rose își face totuși o teorie. Din păcate, Dimitri îi demontează teoria și nu-i rămâne decât să creadă, că Adrian are dreptate. Ea îi preia nebunia Lissei.

Ce încearcă Mason să-i spună lui Rose?

Pe lângă toate problemele cu care se confruntă, Rose decoperă că la academie se petrec și alte lucruri ciudate. Grupul secret Mână format de tineri moroi din familiile regale o obligă pe Lissa să treacă printr-o inițiere de accepate în grupul lor. Rose îi găsește și reușește să-i împrăștie. Însă Lissa este captivă în propria furie, iar Rose îi preia această furie. Lissa își revine, dar Rose o ia razna și îl bate pe unul dintre membrii grupului până este luată de Dimitri. Acesta abia reușește să o calmeze, dar totodată realizează ca ea are dreptate cu preluarea nebuniei Lissei asupra ei. Cei doi au parte în sfârșit de un moment cu adevărat romantic, însă la întoarcerea spre campus Rose îl vede pe Mason. Acesta reușește să-i spună ,,Ei … sosesc,, și imediat în curte încep să apară strigoii.

Cum au reușit strigoii să pătrundă în academie, deși aceasta este foarte protejată?

Vor reuși să supraviețuiască Rose și Dimitri atacului strigoilor?

Cine vor fi cei care vor pieri în atacul strigoilor și cine vor fi cei luați prizonieri?

Lissa este în pericol?

Ce va face Christian?

Cine părăsește Academia Vampirilor și unde pleacă?

Ce se întâmplă cu fantoma lui Mason?

Academia Vampirilor, vol. 1

Inițierea, vol. 2

Atingerea Umbrei , vol. 3 Partea 1

14 thoughts on “Atingerea umbrei ( Academia Vampirilor #3, Partea 2) de Richelle Mead

  1. este captivanta cartea ta cu toate ca visez noptile urat cnad citesc asa ceva ma atrage ceva sa pun mana pe ele!

  2. O, pare o carte interesanta, numai buna de citit vara, ca sa faca statulla plaja mai palpitant. N-am citit pana acum carti cu vampiri, am vazut doar filme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares