Vrăjitoarea Adevărului (#Tărâmul Vrăjitorilor) de Susan Dennard

Săptămâna trecută am primit un nou colet de la Libris.ro cu două cărți extraordinare. Aveam de ceva timp pe wishlist Vrăjitoarea Adevărului și Vrajitorul Vântului de Susan Dennard și am zis că e momentul lor. Aceste două volume fac parte din seria Tărâmul Vrăjitorilor. Sper să apară cât mai curând și celelalte volume pentru că Vrăjitoarea Adevărului a reușit să îmi redeschidă apetitul de citit. Într-adevăr sunt două volume foarte stufoase, dar se citesc destul de ușor. Acțiunea intensă te provoacă să citești repede pagină după pagină.

În alegerea acestor cărți m-am ghidat atât după descriere cât și după coperțile cărților. Eram sigură că vor fi pe placul meu și nu am greșit. Să vă spun sincer, după primele pagini eram ușor dezamăgită și mai că îmi venea să abandonez cartea. Totuși, nu prea sunt genul așa că am citit înainte, iar acest lucru mi-a dat o satisfacție imensă acum după terminarea cărții. Dacă abandonam cartea acum și aș fi reluat-o mai târziu ( că sigur, o reluam) aș fi regretat.

Titlu: Vrăjitoarea Adevărului ( #Tărâmul Vrăjitorilor)

Autor: Susan Dennard

Editura:  Nemira

Aparitie: 2016

Nr de pagini: 496

O găsiți pe Libris.ro

Două fete tinere și pline de viață sunt cele mai bune prietene și și-ar da viața una pentru cealaltă. Legătura lor este una foarte puternică și împreună au trecut prin numeroase situații. Acum viața le pune la o nouă încercare. Dorind să jefuiască un negustor fetele descoperă că au fost trase pe sfoară și convoiul este a unei persoane de rang înalt. O banală greșeală le face pe fete niște fugare, pentru că un Vrajitor de Sânge le va lua urma. Sunt nevoite să se despartă, iar această mică despărțire le va schimba viețile pentru totdeauna.

Cine este Safiya fon Hasstrel?

Safi este Vrăjitoarea Adevărului, dar toată viața și-a ascuns acest har. Puterea ei de a putea deosebi adevărul de minciună poate fi foarte periculoasă, dacă pică în mâna cui nu trebuie. Deși este o domna din Cartorra, Safi este trimsă de unchiul ei bețiv să fie instuită și antrenată pentru luptă. Alături de prietena și sora ei de Fir, Iseult, Safi trăiește nebunește.

Iseult este o Vrajitoare a Firului, care și-a abandonat tribul și nu-și dorește decât o căsuță a ei, să trăiască liniștită. Împreună cu Safi, fac foarte multe lucruri copilărești, dar destul de periculoase. Puterea ei de a putea citi firele celorlate persoane o ajută în cele mai multe situații, însă este descurajată că nu-și poate citi propriile fire.

Care este anunțul făcut de împăratul Henrick?

Pe Tărâmul Vrăjitorilor stă să izbucnească Războiul. Armistițiul de Pace făcut în urmă cu 19 ani este pe cale să se încheie și lucrurile o iau razna. Safi ajunge la palatul împăratului Henrick unde îl reîntâlnește pe Merik, prințul Nubrevnei . La balul organizat de împărat Safi este nevoită să participe la cererea unchiului ei. Deși nu are încredere în spusele lui, speră că după miezul nopții să devină liberă. Numai că anunțul lui Henrick o lasă cu gura căscată. Apoi toată tevatura de ,,răpire,, o face să descopere o altă lume. Nimeni nu era cine credea și faptele erau total diferite de cum le crezuse atâția ani.

În tot acest timp, Iseult, este nevoită să se ascundă de Vrăjitorul de Sânge, în tabăra tribului ei. Numai că aici o așteaptă o surpriză tare neplăcută. Cu ajutorul mamei ei și a ucenicei acesteia, Iseult reușește să scape din tabără. În timpul evadării este rănită grav, însă cu toate astea reușește să se reîntâlnească cu Safi. Cele două sunt urmărite de cavalerii caraweni și numai o minune face ca ele să fie salvate în ultimul moment.

Cel care o salvează pe Safi este însuși prințul Merik, care se dovedește că trebuie să o ducă în siguranță într-un loc cerut de unchiul ei. Prețul plătit pentru acest contract este destul de mare, pentru că pe urmele lui Safi și Iseult sunt mulți.

Ceea ce vă mai pot spune este că personajele noastre vor avea parte de multă acțiune, situații tensionate, periculoase și totul se schimbă de la o pagină la alta. La un moment dat nici nu mai reușeam să îmi dau seama ce poate urma pentru că autoarea mă lua de fiecare dată prin surprindere.

O altă serie pe care v-o recomand este Tronul de Cleștar 😉

8 thoughts on “Vrăjitoarea Adevărului (#Tărâmul Vrăjitorilor) de Susan Dennard

  1. De curând am dobândit o pasiune pentru cărțile și filmele cu vrăjitoare. Recenzia ta a venit chiar la fix pentru mine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares