Vrăjitorul Vântului (#Tărâmul Vrăjitorilor) de Susan Dennard

Vrăjitoarea Adevărului , primul volum al seriei Tărâmul Vrăjitorilor, a fost extraordinar așa că am început imediat Vrăjitorul Vântului . Este foarte fain să ai toate volumele unei serii și să nu aștepți mult timp după ele. Din păcate pentru mine nu am decât primele 2 volume, sper din suflet să apară și următorul sau următoarele cât mai repede. Deși volumul are un final fericit, nu este finalul seriei. Îmi place foarte mult această serie și abia aștept să o citesc în întregime. În Vrăjitorul Vântului acțiunea cărții se împarte pe mai multe planuri.

Titlu: Vrăjitorul Vântului ( #Tărâmul Vrăjitorilor)

Autor: Susan Dennard

Editura:  Nemira

Aparitie: 2017

Nr de pagini: 488

O găsiți pe Libris.ro

Safi – Vrăjitoarea Adevărului și Vaness – Împărăteasa Marstokului

Safi este prizoniera Împărătesei Marstokului și se află pe corbia acestei. Din nefericire corabia este atactă și cele două scapă la mustață. Însă drumul prin pădure este anevoios , iar ele sunt fără provizii și apă. Curând sunt capturate de Barzi Iadului pentru a fi duse Împăratului Henrik. În drumul lor spre împărat trec prin multe pericole și abia, abia de reușesc să supraviețuiască. Printre Barzii Iadului, Safi îl descoperă pe Pehlivanul Prefăcut, cel din cauza căreia a pierdut la cărți și a pornit toată tevatura cu jaful ajungând acum în această situație.

Singurul scop al împărătesei Vaness și Safi este să scape de Barzii Iadului. Însă când aliații Vaneesei o trădează, cele doua femei se aliază chiar cu Barzii Iadului pentru a scăpa cu viață din mâinile Ochilor Răi și Velele Roșii. Dacă această ,,alianță,, provizorie va fi benefică și ce compromisuri se fac, o să aflați citind Vrăjitorul Vântului de Susan Dennard.

Merik – Vrăjitorul Vântului și Cam

Ca și corabia pe care se afla Safi, și corabia Prințului Merik este aruncată în aer. Din fericire, Merik se salvează, însă a suferit arsuri groaznice și chipul îi este de nerecunoscut. El este sigur că sora lui Vivia este cea care a vrut să-l omoare, de aceea se ascunde. Îi lasă pe ceilalți să-l creadă mort astfel încât el să adune dovezi care să o incrimineze pe Vivia. Alături de el este Cam, ,,băiatul,, de pe corabia Jana. Bine, o să aflăm că acest băiat este de fapt o fată care își ține identitatea ascunsă. Prințului nu-i pasă de acest aspect, dar mai târziu își va da seama că a făcut o greșeala.

Împreună cei doi caută indicii despre Vivia și chiar descoperă tuneluri care duc în pivnița palatului. Aici descoperă multe provizii care sunt ținute ascunse, dar și un bărbat mort. În final Merik află adevărul cutremurător despre Vivia, iar viața lui se schimbă pentru totdeauna. O altă veste teribilă ajunge la Merik, Safi – Vrăjitoarea Adevărului, este moartă. El va fi nevoită să ia decizii capitale pentru bunăstarea oamenilor și a lui.

Iseult – Vrăjitoarea Firului și Aeduan – Vrăjitorul Sângelui

Iseult a plecat în căutarea lui Safi, Sora de Fir. Tot prin pădure este și drumul ei, însă ea este singură. La un moment dat îl găsește rănit pe Aeduan, Vrăjitorul Sângelui. Deși nu sunt prieteni, ba chiar aș spune că sunt dușmani, Iseult îl înrijește. Când acesta își revine este uimit că Vrăjitoarea Firului este aici cu el, dar totodată realizează că ea este cea care i-a furat monedele de argint. Cum și de ce nu află, dar este nevoit să facă un pact cu ea pentru a-și primi monedele.

Amândoi sunt conștinți că oricând, oricare dintre ei îl poate trăda pe celălat. Cu toate astea pornesc în căutrea lui Safi. Bineînțeles, călătoria lor nu este una plăcută, dar nici chiar atât de neplăcută. Sentimentele fiecăruia față de celălalt se schimbă pe parcursul călătoriei. La un moment dat sunt nevoiți să se despartă, dar nu după mult timp se reîntâlnesc. În plus, vor fi nevoiți să aibă grijă și de o fetiță. Oare va reusi Iseult să o găsească pe Safi? O va lăsa Păpușarul în pace? Este Iseult un Cahr Awen?

Vivia – prințesa Nubrevnei și Stix

Vivia nu a ținut cont de părerea lui Merik și și-a transformat echipajele în pirați. Cu ajutorul lor a adunat foarte multe provizii în pivnița palatului și le ține ascunse de toată lumea. Din nefericire nu reușește să găsească orașul subteran despre care i-a tot spus mama ei înainte să moară. Și-a continuat căutările neîncetat prin subteran, însă nici urmă de vechiul oraș. A auzit de moartea prințului Merik însă nu este foarte afectată. Tot ce își dorește este să pună mâna pe coroană și să ia propriile decizii. O are pe Stix alături în tot ce face.Oare chiar a fost capabilă Vivia să comande uciderea propriului frate? Va reuși să devină regină?

O poveste senzațională care m-a ținut cu sufletul la gură pagină după pagină. Am avut parte de momente în care îmi venea să le dau personajelor câte ,,un brânci,, însă de cele mai multe ori am trăit poveștile fiecăruia și am așteptat finalul cu mare nerăbdare. Din fericire ( sau nefericire pentru că încă nu a apărut următorul volum) povestea continuă și abia aștept să văd dacă Safi și Merik vor avea o poveste de dragoste și dacă vor reuși să oprească războiul.

Lectură plăcută!

9 thoughts on “Vrăjitorul Vântului (#Tărâmul Vrăjitorilor) de Susan Dennard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares