Noutăți de la Corint Junior

Îmi place să citesc foarte mult. De fiecare dată când am o clipă liberă citesc. În ultima vreme acea clipă liberă, întârzie să apară tot mai des. M-am bucurat foarte mult când am aflat că Editura Corint Junior a acceptat să ne susțină evenimentul Danube Bloggers Meet de la Galați. Ce noutăți de la Corint Junior am primit? Sunt 3 cărți pentru copii: Inimă cu cheiță (vol.1) și Diamantul lunii sângerii (vol.2 ) ale trilogiei Cogheart de Peter Bunzl și Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar. A trecut ceva vreme de când n-am mai citit cărți pentru copii sau adolescenți 😀 Momentan sunt foarte aglomerată, chiar dacă #stămacasa.

Cu siguranța o să citesc cărțile pentru că întodeauna simt nevoia și de lecturi mai ușoare. Iar cărțile pentru copii sunt alegerile perfecte. Însă m-am gândit că v-ar fi util acum în plină pandemie să vă recomand cărți pentru copilașii care stau acasă. Oricâte activități vor face, la un moment dat vor avea nevoie și de relaxare. Cărțile adecvate vârstei lor o să fie un atu în plus pentru a-i atrage spre lectură.

Inimă cu cheiță (vol.1) de Peter Bunzl

Inimă cu cheiță este primul volum al seriei Cogheart de Peter Bunzl. Sunt tare curioasă să citesc această carte pentru că descrierea mi-a atras atenția. O lume în care animalele mecanice sunt prezente. Destul de interesant, cărți cu această abordare nu am citit până acum. Se pare că Peter Bunzl a reușit să creeze o lume captivantă. Lily este o fetiță inteligentă și descurcăreață. Când tatăl ei dispare trebuie să facă tot posibilul pentru a-l găsi. Nu este ușor, însă în ajutor îi vin doi prieteni. Lily și prietenii ei- Robert, fiul unui ceasornicar și Malkin vulpea mecanică a familiei pornesc într-o misiune dificilă. Pericole sunt la tot pasul și cu toate astea cei trei prieteni nu dau înapoi. Vor reuși oare cei trei să-l găsească pe tatăl lui Lily?

Diamantul lunii sângerii ( vol.2 ) de Peter Bunzl

Diamantul lunii sângerii este cel de-al doilea volum al seriei Cogheart de Peter Bunzl. Din câte îmi dau seama din descriere, se pare cî în acest volum atenția cade mai mult pe Robert, prietenul lui Lily. Dacă în primul volum Robert o ajută pe Lily în căutarea tatălui ei, acum este rândul lui Lily să-l ajute pe Robert. Cei trei prieteni pornesc din nou într-o aventură periculoasă. Cine este Jack și cum a reușit el să evadeze din închisoare? Și mai important de ce își dorește atât de mult să recupereze Diamantul lunii sângerii? Ce planuri are maleficul Jack? Vor reuși cei trei prieteni să îl învingă pe Jack?

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar

Descrierea cărții:

Ruthie Mizrahi este supranumită Domnișoara Șotron, Regina din Queens, atât de bună este la acest joc pentru fete. Familia sa e refugiată de puțin timp din Cuba, iar Ruthie are de învățat multe despre limba, obiceiurile și cultura noii sale patrii, America. Un accident de automobile schimbă totul. Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie învață mai întâi să se cunoască și să facă față neputinței. Din fericire, ajutată de familie și de prietenii care se perindă prin camera ei, aducându-i daruri frumoase și povești de viață, Ruth se simte mai puțin singură, mai puțin abandonată și găsește forța de a-și vindeca trupul și sufletul, redevenind astfel Domnișoara Șotron, Regina din Queens.

Noutăți de la Corint Junior

Ați fi înteresați de astfel de cărți pentru copii? Cum vi se par cărțile prezentate de mine?

8 thoughts on “Noutăți de la Corint Junior

  1. Am trecut de mult de varsta copilariei (am 34) de ani dar nu de putine ori citesc povesti sau carti dedicate celor mici. Asta pentru ca sunt relaxante si funny desi nu o data, daca le citesti cu atentie, gasesti ascunse mesaje si pentru adulti in ele.

  2. Ce cărți frumoase! Mi-ar plăcea sa le citesc și eu, chiar dacă sunt pentru copii/adolescenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares