Regina Roșie de Victoria Aveyard

Regina Roșie de Victoria Aveyard este o carte pe care de mult timp o urmăresc. Mie îmi plac seriile, însă dacă este posibil să am pe toate volume. Nu-mi place să aștept 3-4 ani până apar toate volumele seriei. Acum am văzut că deja este apărut și volumul al patrulea, dar nu știu dacă este ultimul. Dacă nu e, sper să apară și următorul cât mai repede până ajung eu cu cititul la el. Majoritatea cărților le achiziționez de pe Libris.ro. Însă de data asta cartea am primit-o la Danube Bloggers Meet, luna trecută la Galați. A fost cartea pe care mi-am ales-o și tare mă bucur că m-am oprit asupra ei.

Titlu: Regina Roșie (vol.1 )

Autor: Victoria Aveyard

Editura: Nemira

Aparitie: 2016

Nr de pagini: 472

O găsiți pe Libris.ro

Am așteptat cu nerăbdare să găsesc un moment liber pentru a citi Regina Roșie de Victoria Aveyard. Pentru mine această carte a fost o adevărată surpriză plăcută din toate punctele de vedere. primul lucru care m-a atras la carte a fost coperta, știți că eu am o problemă cu coperțile cărților. Dacă coperta mă atrage atunci îi dau o șansă cărții respective. Așa s-a întâmplat și cu Regina Roșie. Are o copertă foarte interesantă și al cărei înțeles l-am dedus încă de la început, însă mi s-a confirmat și pe parcursul cărții. Victoria Aveyard reușește să creeze o atmosferă captivantă cu fiecare pagină. Are o acțiune destul de intensă și debutează încă de la primele pagini.

Mare Barrow este o adolescentă de aproape 18 ani. Lumea în care trăiește este divizată după culoarea sângelui: cei cu sânge roșu și cei cu sânge argintiu. Oamenii simpli sunt cei cu sânge roșu, ei sunt meniți să-i slujească pe cei cu sânge argintiu. Aceștia sunt elita societății și au puteri neobișnuite, ei îi controlează pe cei cu sânge roșu. Mare face parte din cei cu sânge roșu și singura ei ocupație este furatul. Pentru că nu are un loc de muncă când va împlini 18 ani ea va fi nevoită să plece în război. Familia ei nu este încântată de acest lucru, însă nu are încotro pentru că așa e legea. Familia deja are trei băieți de ceva vreme în război.

Mare ajunge logodnica prințului Maven

Pentru a-și salva cel mai bun prieten să nu fie încorporat în armată, Mare recurge la soluție extremă. Lucrurile nu se termină cu bine și viața ia o întorsură neașteptată. Dintr-o întâmplare Mare ajunge la reședința de vară a regelui și descoperă că are puteri ca și argintii. Singura problemă este că regele și regina o obligă să preia o altă identitate și o fac logodnica fiului lor mai mic, Maven, pentru a o avea sub observație.

Lucrurile încep să ia întorsături neașteptate de când Mare leagă prietenii cu ambii fii ai regelui. Alegerile pe care le va face pentru a câștiga libertatea celor cu sânge roșu o vor aduce pe Mare în situații foarte periculoase. Trădările sunt la tot pasul și de la cine te aștepți mai puțin. Bineînțeles, se formează și un triunghi amoros. Eu am pariat pe Cal, prințul moștenitor, Mare a pariat pe Maven, logodnicul ei și fratele lui Cal. Unul dintre ei nu este ce pare a fi, dar care dintre ei? Cal sau Maven? Vor reuși cei cu sânge roșu să iasă de sub controlul celor cu sânge argintiu?

5 thoughts on “Regina Roșie de Victoria Aveyard

  1. Foarte interesanta cartea. Imi plac cartile care te ajuta sa-ti dezvolti imaginatia si pare genul ala de carte.

    In alta ordine de idei, ma bucur ca am mai gasit pe cineva care verifica si copertile si mie imi plac mult si am cumparat multe carti doar pentru ca-mi placea coperta. 🙂 In marea majoritate a timpului am fost placut surprins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares