Wonder Women. Fiica Războiului de Leigh Bardugo – recenzie

Pe timpul verii îmi este mai greu să țin pasul cu lectura, pentru că sunt multe activități de făcut în curte. Cu toate astea, in fiecare seară îmi rezerv 1-2 ore pentru citit, bineînțeles, după ce toată familia trece la somn. De multă vreme aveam pe lista dorințelor cartea Wonder Women. Fiica Războiului de Leigh Bardugo, însă abia luna aceasta am reușit să o citesc. A fost o lectură ușoară și foarte plăcută. În două zile am reușit să o termin. Este perfectă și pentru luat în bagajul de vacanță.

Mie îmi plac foarte mult cărțile autoarei Leigh Bardugo, până acum nu am citit decât trilogia Grisha și mai am încă un volum care așteaptă cumințel în bibliotecă, să ajung și la el. După ce am citit și Wonder Women. Fiica Războiului mi-am trecut pe lista dorințelor și restul cărților ei care au fost traduse în română. Le găsiți la Libris.ro la prețuri foarte bune.


Leigh Bardugo s-a nascut in Israel, insa si-a petrecut intreaga copilarie in SUA. A studiat limba engleza la Universitatea Yale. Dupa aceea a lucrat ca jurnalist si makeup artist pentru efecte speciale. A debutat in 2012 cu titlul „Regatul Umbrelor”. A continuat sa scrie si a devenit un autor extrem de apreciat. In 2017 a anuntat ca va incepe sa scrie benzi desenate cu super eroi DC Comics si a inceput cu Wonder Woman. Titlurile sale sunt traduse in peste cinzeci de limbi. Notam cateva dintre titlurile sale: „Regatul luminilor”, „Razbunarea ciorilor” si „Banda celor sase ciori”Titlu: Wonder Women. Fiica Războiului

Autor: Leigh Bardugo

Editura: Grupul Editorial Art

An apariție: 2019

Număr de pagini: 448

Wonder Women. Fiica Războiului este povestea a două tinere războinice, care nu se cunosc, vin din două lumi diferite și care reușesc să lege o prietenie frumoasă. Fetele sunt atât de diferite una de cealaltă încât este greu de crezut că vor reuși să se împrietenească.

Diana trăiește pe Insula Themyscira alături de mama ei și de celelalte amazoane. Deși, mama Dianei este Regina insulei, Diana nu se simte în largul ei printre celelalte amazoane. Simte că nu este respectată de restul pentru faptul că ea a fost ,,creată,, de mama ei și nu a devenit amazoana ca toate celelalte. Este privită ca și cum la primul vânt se va sfărma, din cauza asta ea este hotărâtă să le demonsteze tuturor că poate fi urmașa reginei lor și că va fi capabilă să conducă insula.

Planurile Dianei sunt date peste cap atunci când alege să salveze o muritoare de la înec. Acțiunea ei afectează rău viața de pe insulă: amazoanele încep să se îmblonăvească grav, apar furtuni groaznice și cutremure devastatoare. Diana realizează că salvarea muritoarei a provocat toate astea și merge la Oracol pentru a găsi rezolvarea la problemă. Numai că Oracolul îi dă o veste cumplită, Diana trebuie să o lase pe fată să moară astfel încât viața pe insulă să revină la normal.

Alia este o Fiică a Războiului și un adevărat pericol pentru omenire. Ea este urmașa Elenei din Troia și este cea răspunzătoare de războaiele din întreaga lume, de conflicte, certuri, etc. Acest lucru îl știu și alții, iar scufundarea vasului pe care se afla se pare că ar avea legătura cu asta. De la moartea părinților ei se află în grija fratelui ei mai mare. Însă ea se simte prea cocoloșită, prea dată la o parte, iar culmea lucrurilor este că oriunde este prezentă apare câte un scandal.

O dată ce Diana hotărăște să o salveze pe Alia de pe insulă, totul se precipită. Singura cale de a salva insula și omenirea este ca Alia să ajungă în Grecia, la mormântul Elenei să se purifice. De aici călătoria celor două fete devine foarte interesantă, periculoasă și amuzantă. O poveste cu de toate: prietenie, curaj, răzvrătire, trădări, iubire, etc Merită garantat să citiți Wonder Women. Fiica Războiului de Leigh Bardugo.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares