Refugiul dintre valuri de Yasmine I. Bonciu / recenzie

Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
În vară am citit foarte multe cărți, dar de leneșă nu le-am făcut și recenziile la timp. Uite așa m-am aglomerat foarte mult și am multe recenzii pe care trebuie să le scriu. Un volum pe care l-am așteptat cu sufletul la gură a fost Refugiul dintre valuri, continuarea cărții Castelul din Infern de Yasmine I. Bonciu. Mie mi-a plăcut foarte mult Castelul din Infern și nu avem cum să ratez continuarea lui. Încă o dată autoarea noastră ( de origine română) m-a surprins plăcut.

Un volum interesant și captivant în care răsturnările de situație sunt la tot pasul. La un moment dat autoarea a reușit să mă bage de tot în ceață și să realizez că totul are altă logică. Mi-ar fi plăcut și mai mult dacă latura romantică era mai accentuată, dar lucrurile au fost făcute cu un anume scop. Iar scopul l-am priceput abia la finalul cărții. Sunt sigură că autoarea ne pregătește un nou volum mult, mult mai palpitant, cu mai mult suspans și romantism. Abia aștept următorul volum.

Titlu: Refugiul dintre valuri

Autor: Yasmine I. Bonciu

Editura: Creator

Aparitie: 2021

Nr de pagini: 638


La sfârșitul primului volum, Castelul din Infern, Avril dispare fără urmă, iar Hayes este disperat să o găsească. Nimeni nu știe unde este, iar el este hotărât să răstoarne lumea pentru a o găsi. Cu toate astea căutările lui nu dau roade. În acest volum descoperim un Hayes total diferit de cel din primul volum, mult mai maturizat ( dacă putem spune așa ținând cont că el este bătrân, de sute de ani :D) și echilibrat, hotărât în privința sentimentelor sale. Mi-a plăcut mult asta.

Cine este Marina?

Avem și un personaj feminin nou, pe misterioasa Marina. O sirenă ce și-a pierdut memoria, dar care este convinsă că cel vinovat de asta este chiar Hayes. De ce crede asta? Haideți să aflăm! Marina este torturată de un bărbat misterios, care încearcă să îi smulgă anumite informații. După mai multe zile de tortură reușește să evadeze. În fuga ei de a scăpa de bărbat ajunge pe o plajă unde întâlnește o sirenă.

Sirena o ajută să descopere că și ea este tot o sirenă și trebuie să se transforme. După o lungă discuție Marina acceptă să încerce, iar când reușește să se transforme în sirenă pornesc spre un restaurnat știut de fata cea nouă. Aici, Marina, îl vede pe Hayes și este convinsă că el este bărbatul care a torturat-o.

Unde este Avril?

Viața Marinei se intersectează cu a lui Hayes când se așteaptă mai puțin. Deși mulțumită de noul ei cămin și de noii prieteni, Marina se vede nevoită să își plănuiască din nou evadarea, din cauza lui Hayes. Însă viața are alte planuri cu cei doi și se văd nevoiți să lucreze împreună pentru a afla unde este Avril. Amândoi fac compromisuri, însă lucrurile nu sunt așa de ușoare. Fiecare cu temerea lui și cu neîncrederea în celălalt.

Complotul este unul mult mai mare decât mă așteptam. Zeii se pare că au o anumită contribuție la tot acest complot, iar la final un adevăr greu de crezut m-a lăsat fără cuvinte. Dispariția lui Avril are legătură cu Zeii? De ce și-ar dori ei să-și atragă furia Zeului Infernului rănind-o pe iubirea vieții lui? Ce Zeu ar îndrăzni să facă așa ceva? Ce legătură are Marina cu Avril și de ce îi apare în vis?

Nu vreau să vă dau mai multe detalii despre acțiune. Adevărul este că Refugiul dintre valuri merită citită cât mai repede. Este o carte fenomenală, o ador. Aștept cu mare nerăbdare apariția următorului volum, care sper să fie cât mai curand.


Lectură plăcută!

2 thoughts on “Refugiul dintre valuri de Yasmine I. Bonciu / recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares