Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton / recenzieBine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Toamna își face tot mai mult prezența, simțind, că în curând va trebui să plece. A plouat toată ziua și a fost frig. Am reușit să-mi termin toate treburile și să citesc câteva pagini dintr-o carte. Acum este momentul meu de liniște în care pot să scriu recenzia pentru Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton. Este primul volum al trilogiei Rebelul Nisipurilor, întreaga trilogie o găsiți la Libris.ro Eu deja am citit primele două volume și abia aștept să pun mâna pe al treilea. 🙂

Am avut aceste cărți de ceva vreme în wishlist, dar am tot evitat-o până a apărut și ultimul volum. Parcă nu mai am răbdare să aștept 1-2 ani de la un volum la altul. Din păcate, sunt multe romane noi care apar și nu mă îndur nici să nu le iau și să aștept pănă apar toate din serie. Complicat, complicat! Însă Rebelul Nisipurilor este completă! Yeeeiii. Un roman fantasy ce îmbină armonios elementele romantice, fantasy cu luptele pentru putere. De la o pagină la alta nu mai poți lăsa cartea din mână până nu ajungi la final.

Titlu: Rebelul Nisipurilor, vol.1

Seria: Rebelul Nisipurilor

Autor: Alwyn Hamilton

Editura: Nemira

Aparitie: 2018

Nr. de pagini: 288

Categorie: Romane Fantasy

Rebelul Nisipurilor a fost ca o gură de aer în deșert. Mi-a plăcut foarte mult și s-a citit destul de ușor. Acțiunea curge fără nici o poticnire sau pierdere în detalii. Autoarea, chiar dacă acesta este romanul ei de debut, a știut să gestioneze foarte bine acțiunea astfel încât să atragă cititorul. O poveste captivantă despre dorința de a scapa dintr-o viață mizerabilă împletită cu lupta pentru putere.

Rebela Amani

Amani este o fată lovită de soartă. Trăiește într-o lume atât de limitată, unde femeile nu reprezintă nimic, dacă nu sunt căsătorite sau dacă nu sunt din familii bogate. Iar eroina noastră nu-și dorește nimic altceva decât să scape din acest loc și să devină liberă. Vrea o viață așa cum îi povestea mama ei. Din fire rebelă, Amani nu ezită să ajute un bărbat rănit și cu care plănuiește să fugă pentru a fi liberă.

Misteriosul Jin

Jin este un bărbat misterios, care apare în prăvalia lui Amani. El se ascunde de soldații sultanului, dar este rănit și are nevoie de îngrijiri.Este surprins când Amani nu-l dă de gol în fața soldaților și îl ajută cu rana. Este nevoit să fure calul mitic și totodată să o ajute pe Amani să scape de soldați. Iar marea aventură începe odată cu fuga lor călare pe un cal mitic, buraqi.

Călătoria

Planul de bază a fost să scape din Dustwalk și să ajungă în capitala țării, Izman. Însă planul se schimbă după ce Amani este descoperită în tren de verișoara ei și de soldatul care o însoțește. Salvarea ei vine de la Jin și împreună pornesc prin deșertul nespus de periculos pe timpul nopții. Sunt nevoiți să se alăture unei caravane, dar Amani este deghizată în băiat, astfel încât să nu fie recunoscută.

Drumul către Izman prinde altă cale și Amani se trezește în multe pericole menite să nu o lase în viață. Călătoria o apropie de Jin, însă fiecare are secrete și atunci când sunt dezvăluite totul se schimbă. În cine să aibă încredere și în cine nu? Amani se simte trădată, dar totodată va lupta pentru a ajunge unde își dorește. Cum ajunge Amani să facă parte din grupul rebelilor, a prințului Ahmed, cel care vrea să-și detroneze tatăl de la putere? Chiar vrea să fie una de-a lor? Sultanul chiar este atât de îngrozitor? Ce se va alege de planul lui Amani de a o găsi pe mătușa ei, pe sora mamei ei? Însă cel mai important, cine este de fapt Jin? Ce rol joacă el în toată călătoria asta alături de Amani?

Urmează zilele acestea și recenzia pentru Trădarea tronului.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares