Un strop de cruzime (Hades x Persefona,vol.II) de Scarlett St. Clair / recenzie


Bine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Astăzi, după o perioadă foarte lungă, avem recenzie de carte. Din nu știu ce motive ciudate, ador să citesc orice carte aș prinde, dar mă omoară să fac recenzii. Am deja câteva cărți citite și nu știu când voi reuși să le fac și recenziile, dar sigur le voi face cândva. În fine, trecem peste asta. Recenzia de astăzi este pentru Un strop de cruzime , al treilea volum al seriei Hades & Persefona de Scarlett St. Clair. Mi-a plăcut cartea, dar aveam așteptări mai mari, dacă nu era finalul cred că renunțam în a aștepta următorul volum. Uneori am impresia că autorii vor să lungească o poveste prea mult și pierd esențialul poveștii.

Primele două volume Un strop de întuneric și Un strop de distrugere au fost foarte, foarte bune, multă acțiune, suspans, situații neprevăzute, însă acest volum a picat în altă extremă. S-a pus mult prea mult accentul pe partea erotică, din punctul meu de vedere, prea multe scene și prea detaliate. Vă spun sincer, dacă ,,eroii au povestit ceva important,, în astfel de scene eu le-am ratat. Am sărit foarte multe pagini din această cauză. Înțeleg că sunt cărți destinate adolescenților și astea prind mai bine, dar totuși. Cel care a salvat cartea a fost finalul. Am avut impresia că autoarea a lipsit până la finalul acesta impresionant.

Titlu: Un strop de cruzime

Seria: Hades x Persefona, vol. 3

Autor: Scarlett St. Clair

Editura: Leda Edge

Aparitie: 2022

Nr. de pagini: 512

Categorie: Fantasy

Disponibilă: Libris.ro

Povestea de dragoste dintre Persefona & Hades continuă și în volumul Un strop de cruzime. Ba mai mult, logodna lor a scos-o din sărite pe Demetra și ea a provocat o adevărată iarnă peste Noua Grecie. Au loc tot felul de accidente și pier mulți oameni. Persefona se simte vinovată pentru toate aceste evenimente, dar refuză cu desăvârșire să îi facă pe plac mamei ei. Lucrurile merg destul de bine între Hades și Persefona, însă trauma ei de când a fost răpită le creează uneori mici neînțelegeri.

Persefona își continuă exersarea magiei, dar Hecate o supune la unele lecții destul de crude și acestea își pun amprenta pe sufletul ei. Pe lângă Hecate, Persefona are parte și de o lecție extrem de curdă din partea lui Hades. Acestă lecție o sfărâmă sufletește și astfel realizează cât de mult trebuie să fie stăpână pe magia ei și cât mai are de luptat pentru a o dobândi. Însă Persefona are parte și de evenimente și trăiri frumoase pe care le va păstra în inima ei pentru totdeauna.

Oare vor obține aprobarea lui Zeus pentru căsătorie?

Hades promite în continuare că va da foc Lumii dacă cineva va îndrăzni să îi facă rău iubitei lui sau să îi despartă. Cu toate astea trebuie să obțină aprobarea lui Zeus pentru a se căsători cu Persefona. Zeus pare a fi oarecum maleabil, însă după profeția Oracolului acesta le întinde o cursă dezastruoasă. Nimic nu va mai fi ce a fost și războiul este pe cale să înceapă sau a început deja.

Credeam că războiul va fi între zei sau între zei și muritori, dar ce face Demetra la final va răsturna orice așteptare. A cam întârziat mult cu acțiunea acestei cărți, nu știu de ce, dar dacă ar fi fost tot volumul precum finalul, era fără doare și poate, cel mai fain volum. Sper din tot sufletul ca autoarea să nu o scrântească în continuare cu alte și alte volume și cu o acțiune ce lasă de dorit. Sper să păstreze ritmul poveștii din primul volum și finalul celui de-al treilea volum. Nu, nu este un volum rău, dar ținând cont de primele două volume acesta a fost slăbuț. Cu toate astea vă recomand seria Hades & Persefona.

Spor la citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares