25

Sarmale in foi de varza cu afumatura

20161227_185129

 

  • 500 gr carne tocata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras/capia
  • 5 linguri bulion de ardei/tomate
  • 1 lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 1 lingurita Maggi Secretul Gustului – Gust de gaina
  • bucati de sunca afumata
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale
  • cimbru
  • marar
  • piper
  • varza murata

20161219_201825

20161226_134928-1

Se curata legumele si se taie cubulete. Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul si ardeiul, lasam sa se caleasca putin si adaugam pasta de tomate/ardei ( eu am folosit bulion de gogosar preparat de mine) . Peste acestea adaugam o ceasca de apa si lasam sa scada toata apa, apoi tragem de pe foc si adaugam orezul.

Carnea se pune intr-un castron mare si adaugam toate condimentele si oul, amestecam bine si apoi adaugam compozitia de legume preparata anterior. Amestecam totul bine si lasam pentr o ora compozitia la frigider.

Intre timp spalam varza murata si pregatim frunzele pentru a infasura sarmalele. Dupa ce a trecut ora de stat la frigider incepem sa facem sarmalele.

Imbracam fundul oalei ( eu am folosit un ceaun din tuci) frunze de varza si punem cateva bucati de sunca afumata, apoi asezam un strat de sarmale, punem peste bucati de sunca afumata si o lingura de bulion/pasta de tomate, apoi continuam in acest fel pana terminam toate sarmalele. Mie mi-au iesit numai doua randuri de sarmale pentru ca le fac marisoare si ceaunul este destul de incapator.

Dupa ce am terminat de asezat acoperim sarmalele cu un strat de foi de varza si peste asezam o farfurie cu gura in jos, turnam apa pana trece de sarmale si punem la fiert ,la foc potrivit.

Se servesc calde de preferat cu mamaliguta 😀

Pofta Buna!

P.S Reteta preluata de pe Maggi.ro

lucruri privite de jos in sus

25 Comments

    • :))))))) cam vreo 30 de sarmalute , asta e ratia noastra pentru doua mese :)))

    • Cred ca folosesti mai multa daca faci mai multe, nu ca mine numai 30 🙂 Mie nu-mi plac sarmalele daca sunt mai mult din carne 😀

  1. La noi , de Craciun sarmalele se fac in cantitati XXL…este adevarat ca si mancam!

    • Daca si familia este numeroasa, cred ca se fac in cantitati XXL 🙂 Cand stateam la mama facea cate 200-250 de sarmale :)))

    • 🙂 Credeam ca numai ai mei sunt mofturosi si nu mananca decat 1-2 ori din mancare 😀

  2. Eu nu consum carne, insa si sarmalele vegetariene sunt bune. Carnea se poate inlocui usor, din fericire. 😀

    • Si mie imi plac sarmalele fara carne, dar asta numai pe timpul verii. In loc de carne pun soia 🙂 si ies la fel de gustoase.

    • De dieta? Hai mai, chiar de sarbatori dieta? :))) Nuuuu …. ca si asa sunt prea slaba :)))

  3. Yamyyy…ce bine arata! Eu anul acesta le-am pimit in cratita, gata facute si fierte! De la mama…bineinteles, draga de ea! 😛

  4. Sarmalele in foi de varza sunt preferatele mele dar nu stiu sa le impletesc. Mie imi ies doar cele in foi de vita. Arata delicios si cred ca as reusi sa mananc si eu vreo 4-5

    • Nici eu nu reusesc intotdeauna sa le fac micute, asa ca mai trantesc si dupa cum este foia de varza :)))

  5. Arata extrem de delicios! Chiar astazi incep operatiunea bucataritul si cautam pe net reteta de sarmale. Nu stiu ce sa le mai pun ca sa fie si mai gustoase. Voi nota si reteta ta.

    • Mie mi se pare ca afumatura le face mult mai gustoase, chiar daca pun multe condimente fara afumatura nu ies atat de delicioase.

    • Eu fac mai putine, ca nu manca mai mult de doua ori 😀 si nu-mi place sa arunc mancarea, mai ales la cat ma chinui sa o fac :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *