Mașina închiriată mi-a salvat onoarea

Încercam să zăresc Soarele printre blocurile gri. Nimic. Îmi doream să zăresc măcar o rază care să-mi dea o speranță, dar totul îmi era atât de străin și mă simțeam pierdută. Nimic nu era așa cum îmi planificasem, îmi venea să urlu și cu greu reușeam să-mi stăpînesc lacrimile, care începuseră să se prelingă pe obraji. De ce mi s-a întâmplat asta tocmai mie, de ce? Voiam soluții  care să mă scoată din acest necaz. Pe cine să sun? Cine m-ar putea ajuta intr-un oraș străin? M-am așezat pe prima bancă și am început să îmi organizez gândurile, nu era momentul să plâng, ci să găsesc rapid o soluție. Oare unde aș găsi mașini de închiriat la prețuri rentabile pentru o zi? Hmmmm. Îmi deschid telefonul și o caut pe Cristina, prietena mea de pe o rețea de socializare care era din București. Draga de ea mi-a răspuns imediat la telefon:

 • Bună, Cristina
 • Bună, bună. Ce faci dragă?
 • Nu aș fi vrut să te deranjez atât de dimineață, dar nu am altă soluție. Am ajuns în București, dar mașinei mele se pare că nu i-a placut prea tare și a clacat. Am lasat-o într-un service și până diseară sper să o repare.
 • Cum? Tu vorbești serios? Dar, ce s-a întâmplat?
 • Nu știu, chiar nu știu. A mers perfect până aici și apoi a hârâit, s-a bâlbâit, apoi pur și simplu a murit.
 • Și ce faci acum? Unde ești?
 • Pe bancă într-un parc. Îmi vine să plâng, de fapt, am tras o repriză mai devreme și acum încerc să găsesc o soluție. Crezi că o să găsesc să închiriez o mașină până diseară? Tu ce sfat îmi dai? De unde pot lua o mașină ?Trebuie să ajung în două ore la aeroport, știi că vine soacră-mea și dacă nu ajung la timp o să mă știe tot Bucureștiul.
 • Nu-mi vine să cred, că tocmai azi și-a găsit mașina ta să se strice. Bai, nici ea nu o iubește pe soacră-ta? 😀 Dă-mi câteva minute să îl sun pe soțul meu, sigur știe el vreo firmă și te sun înapoi.
 • Bine, hai că aștept. Oricum nu am nici o soluție.

După câteva minute Cristina mă sună și îmi spune că peste o oră va ajunge o mașină în parcul unde eram. Nu-mi venea să cred. Oare cum a putut atât de repede să rezolve o situație atât de urâtă? Se pare că soțul ei îi spusese să sune la AMS rent a Car pentru că mai închiriase de la ei și altă dată o mașină, iar costurile erau foarte mici și firma foarte serioasa. La cât eram de supărată nici nu mi-a trecut prin cap să caut pe internet inchirieri auto ca să rezolv problema. Norocul meu a fost Cristina și soțul ei, care m-au ajutat cu o soluție rapidă.

Man driving his car
Man driving his car

A avut dreptate Cristina, cei de la închirieri mașini au trimis mașina alesă de ea la locul unde eram. Șoferul mi-a predat cheile și în mașină am găsit toate documentele necesare pentru a fi în regula, în cazul în care eram oprită de vreun agent de circulație. Am demarat în trombă și am plecat să o ,,ridic,, pe soacră-mea de la aeroport. Bineînțeles, m-a pupat de zici că nu mă văzuse de 10 ani ( abia trecuse o săptămână) și a început să sporovăiască despre ce a făcut la fiică-sa în Italia. De parcă m-ar fi interesat, dar am lăsat-o în pace gândindu-mă ce față va face când va vedea noua mașină. Onoarea mea a fost salvată. În parcare se tot uita și se învârtea să găseasca mașina.

 • Vino mamă-soacră, asta e mașina.
 • Nici nu am plecat bine că deja l-ai prostit pe Costel să schimbați mașina. Dar, ce vă trebuia dragă mașină nouă? Aia ce avea? Cum joacă și băiatul ăsta al meu după cum îi cânți tu. Nu era așa, nu știu ce i-ai făcut. Hmmm.

Nici nu apuc să îi zic ceva că trântește valizele în portbagaj și se urcă în masină. Normal, supărată nevoie mare de zici că aflase vreo nenorocire. Acum să nu credeți că eram prea încântată de supărarea ei, dar măcar asta o făcea să fie tăcută. 😀 Am colindat tot Bucureștiul pe la sora, fratele si mai știu eu ce alte neamuri a mai găsit ea, să le lase câte un mic cadou de la Vasilica ( fiică-sa din Italia). Nu vă închipuiți că ia trecut supărarea pentru că am schimbat mașina 😀 Nu.

Pe la ora 19:00 când în sfârșit a terminat cu toate vizitele la neamuri și ne pregăteam de plecare se întoarce și îmi zice:

 • Hai, că nu e, chiar așa rea mașina asta. Îmi place. Este o mașină dotată, are de toate, merge foarte bine, consumul văd că este destul de mic și este foarte silențioasă. Până la urmă nu ați făcut o investiție proastă. Ehei, să vezi  când o să mă vadă coana Leana de la 5 în mașina asta. O să rămână fără cuvinte. O să moară de oftică. Abia aștept să mă vadă.

Nu am replicat, mi-am văzut liniștită de drum. Mă umfla râsul, dar m-am abținut. Ce? Consumul mic? S-a tâmpit? Ce stie ea de consum sau de orice altceva la mașini în afara faptului de a se plimba? 😀 😀 😀 Eu abia aștept să îți văd fața peste 30 minute. 😀

 • Dragă, dar ai greșit drumul. Nu pe aici este drumul bun să mergem acasă. Te-ai zăpăcit?
 • Nu, nu m-am zăpăcit deloc. Știu destul de bine drumul, tu stai liniștită și admiră peisajul.

Cât a stat soacră-mea pe la rubedeniile ei, am discutat cu prietena mea și am aflat unde trebuie să predau mașina închiriată. Cei de la service au spus că pot să-mi aducă fără nici o problemă mașina mea unde le zic. Zis și făcut. Am predat mașina închiriată, am preluat-o pe a mea  și uite așa am ieșit basma curată în fața soacră-mii, care este mereu nemulțumită la ceea ce fac sau zic.

P.S  Să vă spun cum a reacționat soacră-mea când a văzut că mașina era închiriată? :)))

 • Bine, tu fată, d-asta îmi ești? De ce nu mi-ai spus că ai avut probleme cu mașina și ai închiriat-o pe asta? Mi-am făcut atâtea griji că ați cheltuit banii, că o să fim nevoiți să mai reducem din cheltuieli, etc. Lasă, că tot mai bună e mașina noastră. Aia sigur consuma multă benzină și avea taxe mari de plătit, nu ne permiteam noi să o întreținem.

:)))) Păi, da. Vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acrii. Fix soacră-mea.

47 thoughts on “Mașina închiriată mi-a salvat onoarea

 1. eu, daca eram in locul tau, mai inchiriam masina aia 2-3 zile ca sa o fac pe soacra sa faca infarct :)). Sau veneam cu alta peste o saptamana, ca sa ii spun ca am cumparat 2 masini de fapt.

  1. :)))) mai tare a fost faza cand si-a dat seama, ca de fapt, nu e a noastra :))) I-ar fi placut , ca na, doar abia astepta sa o vada coana Leana :)))

 2. Prietenul la nevoie se cunoaște . Noroc cu Cristina și firmele de închirieri auto . ? Iar soacrele … rar poți sa le mulțumești ?

  1. Cred, ca niciodata nu le multumesti :))) Sper sa nu ajung si eu o astfel de soacra :)))

  1. Super tare articolul, vorba aia,, soacra soacra poama acra,, dar sa stii ca mai sunt si soacre bune.

 3. Amuzant articolul. Sa stii ca soacra mea e intelegatoare uneori dar in majoritatea cazurilor are un fel de incrancenare in ea din care nu o poate numeni scoate.

 4. Ne amuzam noi acum , dar cine stie cum o sa fim si noi la batranete , ce fixuri ‘om avea :))) Pana atunci tot cum ne taie capul facem si nu ne intereseaza ce comenteaza lumea, fie si soacra sau cineva mai apropiat din familie :)))

  1. Da. Speram sa nu fim totusi atat de bagacioase :))) sa fim naibii mai moderne :)))

 5. Am intrat pe site-ul lor si preturile sunt chiar mici. Este o alternativa buna atunci cand masina personala iti joaca feste.
  Tare faza cu soacra :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares