Mulțumită Evo horeca am reușit să reînsuflețesc cafeneaua

În urmă cu un an ….

Plouă. Geamurile sunt ușor aburite, iar eu îmi beau cafeaua privind la peisajul mohorât de afară. Crengile copacilor se unduiesc ușor de la adierile răzlețe ale vântului de toamnă, frunzele căzute au format un covor multicolor și câțiva trecători grăbiți se uită lung prin fereastră la mine. Da, chiar a venit toamna. Oare când a trecut vara? Nu de mult străzile erau pline de forfota oamenilor, iar acum totul pare pustiu. Vremea de afară reflectă și starea mea sufletească. Mă simt ușor depășită de situație și încerc să găsesc o soluție salvatoare la problema mea. Privesc la țigarea de pe masă și îmi doresc să o pot aprinde, poate m-ar ajuta, dar renunțasem de 2 zile la ele, așa că o las baltă.  Nu aveam să primesc vreo idee măreță, dacă fumam țigarea. Am nevoie de ajutor, dar nu am nici o idee în ce ar putea consta acest ajutor și cui să-l cer. Renunț să mă mai gândesc și încerc să citesc știrile din presa online. Cafeneaua era cufundată într-o liniște sumbră, mai erau 2 ore până la deschidere și timpul parcă stătea pe loc. Nu aveam chef de nimic. Îmi așez capul pe masă și ……

,,Niciodată nu aș trece pragul unei cafenele cu pereții fără nici o culoare unde trebuie să stau așezat la o masă pătrată și pe un scaun tare. M-aș simți ca la școală, în acele bănci din urmă cu 10-15 ani. Asta e cafenea? Nu. O cafenea care te atrage este una veselă și confortabilă.,,

Îmi ridic capul de pe masă. Ațipisem. Un vis ciudat. Oare era vis sau salvarea mea? O sun pe Ioana( asociata mea) și îi spun să vină cât de repede poate la cafenea. Ideile încep să curgă și totul mi se conturează în fața ochilor ca și cum mi se ridicase un văl de pe ochi. În mai puțin de 15 minute apare și Ioana foarte intrigată de telefonul meu. O așteptam cu ciocolata caldă la masă și înainte de a mă întreba ceva îmi încep ,,discursul,,:

Trebuie să facem ceva care să reînsuflețească/resusciteze această cafenea. Am rămas în urmă, lumea evoluează de la an la an. Chiar, dacă fumatul va fi interzis în spațiile inchise oamenii nu vor inceta să consume și cafeaua, ciocolată caldă, etc pentru acest fapt, nu? Le trebuie un loc în care să se simtă bine și să nu-și dea seama când trece timpul savurând o licoare fierbinte și aromată. o să începem prin câteva schimbări majore.
Pereții cafenelei la exterior o să-i facem o nuanță caldă, iar cei din interior vor fi culoarea caisei și partea barului va fi roz pal. O să aplicăm câteva stickere florale ( o să decidem mai târziu ce anume) și neoanele vor fi înlocuite cu lămpi suspendate cu abajur din policarbonat. Totul va fi redecorat și mobilierul schimbat. O să renunțăm la mesele și scaunele acestea pentru a amenaja un spațiu confortabil, liniștitor, familial unde clientul să se simtă în largul lui. Confortul este asigurat de un mobilier de calitate cu aspect modern și în același timp vesel. Cu ajutorul celor de la Evo horeca putem să redecorăm și să facem din această cafenea un loc primitor, atractiv și modern. După ce am studiat mai bine de 2 ore ,,rafturile,, magazinului online, am ajuns la concluzia că cel mai potrivit din toate punctele de vedere este mobilierul horeca . Calitate superioară, o gamă variată de produse de unde putem alege exact ceea ce ne dorim și prețuri acceptabile.

canapele-modulare-bar-cafenea-jessy_1_9_1396541897

masuta-cafea-lemn-masiv-fag-stil-clasic-cu-4-picioare-evo245_110_1_1389107392La ferestră o să punem măsuțe ovale cu picior dublu din lemn masiv și fotolii cu nasturi tip chesterfield cu cadru de lemn, apoi pe partea din sud și cea din nord o să punem măsuțe dreptunghiulare și canapele modulare pentru a crea un loc mai intim( pentru cei care vor să stea mai retrași de restul clienților sau vor să lucreze într-un spațiu plăcut departe de stresul birourilor) . Nu ar fi rău, nici să punem câteva scaune înalte la bar. Totul va fi într-un stil nou, original și modern. Clienții vor reveni cu plăcere la noi. Sunt sigură de asta. Trebuie să ne apucăm de treabă cât mai repede. ,,

Ioana era atât de uimită, încât nu putea să spună nimic. A început să râdă fericită și să mă aplaude. Bravo. Bravo. Bravo.

In prezent…

Plouă.  Acelasi peisaj din urmă cu exact un an, numai că în interior este cu totul altă atmosferă. Aroma cafelei îmi gâdilă nările și revin cu picioarele pe pamant. De data aceasta, chiar dacă este ora 07 cafeneaua este plină.  Zumzăiala din cafenea îmi demonstrează, că în urmă cu un an am luat cea mai înțeleaptă decizie: redecorarea și amenajare cafenelei cu mobilier horeca.

canapele-modulare-bar-cafenea-jessy_1_9_1427756021

14 thoughts on “Mulțumită Evo horeca am reușit să reînsuflețesc cafeneaua

  1. Si eu am gasit pe site-ul lor cateva produse care m-au tentat…chiar si fara cafenea 🙂

  2. Imi place cum arata localul. Eu si sotul mergem rar in localuri dar cand o facem preferam un local cu o atmosfera calda, primitoare. Nu trebuie sa respire lux ci caldura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares