Astazi vin cu o reteta delicioasa, usor de preparat si pe placul tuturor. N-am mai mancat de mult timp biscuiti de casa prajiti, iar astazi m-a apucat o pofta nebuna, si am pregatit. Se pregatesc foarte repede, usor si nu este nici un desert cu multe ingrediente.
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de lapte
- 3 oua
- 1/2 lingurita amoniac
- cateva picaturi de otet/zeama de lamaie
- 1 esenta de vanilie
- zahar pudra
- faina cat cuprinde ( aprox 500 gr)
- ulei/untura pentru prajit.
Intr-un castron mai mare punem amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie peste care adaugam ouale, zaharul, uleiul,laptele si esenta de vanilie, si amestecam bine pana se topeste complet zaharul.
Dupa ce ne asiguram ca s-a topit complet zaharul adaugam faina cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si bun de intins. Eu am rupt bucatele mici de aluat si am intins bastonase groase cam cat degetul si lungi de 6-7 cm.
Am incins bine untura ( imi plac mai mult prajiti in untura decat in ulei) si am pus biscuiti la prajit. Ca sa se faca pufosi i-am invartit cu lingura in tigaie si i-am prajit pana aveau o culoare maronie frumoasa.
I-am scos pe servetele de hartie ca sa elimin surplusul de grasime, apoi i-am tavalit prin zahar pudra.
Pofta buna!
n-am mai auzit reteta asta pana acum. dar dupa cum arata, n-au cum sa nu fie buni!
N-am auzit de astfel de bucate pana acum, dar arata super!
Esrte prima data cand aud de astfel de biscuiti 😉 . Mersi de reteta
WOW ,FOARTE INTERESANTI ACESTI BISCUITI!
Nu stiam de biscuiti prajiti. Nu am mancat nimic asemanator. Mai degraba seamana a gogosi. De obicei eu scot uleiul din preparate, mai scad din calorii :)) Adica de ce mai pui ulei in compozitie daca tot se prajesc in ulei? Eu aveam impresia ca uleiul se pune in prajituri ca sa nu se lipeasca de tava sau ceva de genul.