Prajitura cu iaurt si frisca

20160717_193134

Astazi va invit la o prajitura rapida, usor de preparat si delicioasa.

  • 150 gr crema de branza
  • 250 gr piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt cu piersici
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 150 gr zahar pudra
  • 700 gr compot de piersici

Incepem prin a tapeta o forma de cozonac/chec cu folie alimentara.
Ca sa nu ne chinuim asezam piscoturile in tava si care sunt prea lungi le scurtam, apoi trecem piscoturile prin sucul scurs de la compot si le asezam inapoi in forma, doar peretii formei, nu si fundul acesteia.

Gelatina o punem la hidratat in 200 ml suc din compot pentru 10 minute, apoi o punem la topit pe baie de abur. ATENTIE!!!! NU o fierbem.

Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra, adaugam zaharul vanilat, iaurtul de fructe, gelatina topita si frisca batuta spuma. Am pus si cateva cubulete de piersici din compot. Aceasta crema o vom pune in forma tapetata cu piscoturi. Nivelam bine crema si apoi acoperim suprafata ramasa cu piscoturi.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte. Apoi o rasturnam pe un platou si o decoram cu felii de piersici proaspete sau din compot. Pentru un aspect mai deosebit ornam si cu frisca.

Spor si Pofta Buna!

20160717_193148

23 thoughts on “Prajitura cu iaurt si frisca

  1. Nu prea este pe gustul meu prajitura . Si sincer nici rabdare nu as avea. Poate sotul are chef el sa faca si eu sa asist 😛

  2. Daca ar fi avut in interior crema de ciocolata sau vanilie, ar fi fost perfecta. Mie nu imi plac prajiturile cu crema de branza si nici frisca nu imi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares