Astazi ne luam ramas bun de la anul 2016 si sper ca anul ce vine sa fie mult mai bun in toate decat cel care a trecut, atat pentru mine cat si pentru voi. In ultimii ani am petrecut Revelionul acasa, inainte era baietelul mic, iar acum am fetita de 9 luni asa ca nu pot sa petrec pe undeva si sa las copii singurei ( bine, cu bunicii) . Pregatiri am facut ca de fiecare data: aperitive, sarmale, friptura, tort, insa astazi sa va las reteta de salata de boeuf. Noi nu facem cantitate mare, ci fix cat mancam de 2 ori din ea, asa ca sa nu va speriati de cantitatile din reteta. Bineinteles, acestea se pot dubla sau tripla, in functie de necesitatea voastra.
- 300 gr carne de porc,
- 4 cartofi potriviti,
- 1 morcov,
- 1 cutie mica de mazare,
- muraturi/gogosari/castraveti in functie de gust,
- 1 lingurita mustar,
- 1 ou intreg fiert,
- 1 galbenus crud,
- ulei,
- 1 lingurita Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume,
- sare,
- piper.
O sa incepem prin a pune carnea intr-o oala cu putin Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume la fiert. Cand incepe sa fiarba ii adunam spuma de pe deasupra cu o spumiera, apoi o lasam sa fiarba. Intre timp ne ocupam de cartofi si morcov, pe care ii curatam , ii spalam bine si punem intr-o oala (nu cu carnea) cu putin Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume. La fel ca si la carne o sa adunam spuma, lasam sa fiarba si cand patrunde furculita usor in cartof sunt gata.
Cat timp se fierb legumele si carnea ne ocupam de taierea muraturilor si de prepararea maionezei. Muraturile le taiem cubulete mici si le lasam la scurs pana trebuie sa le adaugam in salata.
Pentru prepararea maionezei o sa avem nevoie de un galbenus de ou fiert si unul crud. Sfarmam cu o lingura de lemn ( mie imi place maioneza facuta manual, nu cu mixerul ) galbenusul fiert, apoi il adaugam pe cel crud si putin ulei si incepem sa frecam usor ( ATENTIE!!!! se freaca maioneza intr-un singur sens, altfel se taie. ). Se adauga cate putin ulei din cand in cand pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Cand s-au fiert carnea, cartofii si morcovul le lasam sa se raceasca bine, apoi le taiem cubulete. Le punem pe toate in castron, adaugam maioneza ( nu uitati sa pastrati putina si pentru decor), mustarul si condimentam. Amestecam incet cu lingura de lemn, apoi asezam pe platou si ornam dupa placul nostru.
Pofta Buna!
Asta a fost reteta mea, ultima pe 2016 , iar la final de an va doresc petreceri frumoase, sa aveti un An Nou plin de blesug si tot ce va doriti.
La multi ani!