
Până acum nu am mai încercat o astfel de ciorbă, dar când am văzut-o pe blogul prietenei mele Brândușa ( AICI )mi-am zis că trebuie să o încerc și eu. Vreau să vă spun că este delicioasă, s-a terminat rapid și mi-a părut rău că nu am făcut o cantitate mai mare, dar o să o fac mai des de acum înainte.
Avem nevoie de:
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 1 mix gogoșari,
- 1 borcan fasole verde 680 gr,
- 3 linguri ulei,
- 3 linguri smântână,
- 3 ouă,
- 3 căței de usturoi,
- borș Maggi, după gust
- luștean.
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, o spălăm, o tocăm și o prăjim puțin. Adăugăm morcovul tocat, mixul de gogoșari și lăsăm cât să se întrepătrundăgusturile, apoi adăgăm apă și fierbem până sunt legumele pătrunse bine.
Adăugăm fasolea verde, după ce am clătit-o si borș Maggi după gust, apoi lăsăm să mai dea de câteva ori în clocot și oprim focul.
Într-un castron bate ouălele, adăugăm smântâna, cățeii de usturoi făcuți mujdei, mixăm bine și punem cu un polonic ciorbă din oală, pușin câte puțin până aduce amestecul la temperatura ciorbei din oală.
Adăugăm amestecul în oală, se omogenizează bine și se adăugă leușteanul tocat. Servim ciorba caldă alături de cei dragi.
Poftă bună!
Arata foarte bine, din cate vad esti foarte buna la gatit , o gospodina desavarsita…ai putea sa-ti deschizi un restaurat …???
Foarte buna retata
Cu atatea reteta bune nu ai cum sa mai tii cura de slabit :)) 😉
Nu am incercat-o pana acum…Cred ca o voi încerca .