Zilele trecute am tăiat o gâscă și cred că știți cât de mare este o gâscă, de aceea am împărțit carnea pentru o ciorbă cu tăiței de casă, o varză și pieptul l-am păstrat pentru o ciorbă cu perișoare. Astăzi a venit momentul să vă prezint rețeta mea de ciorbă de gâscă cu tăiței de casă.
Avem nevoie de:
- carne de gâscă,
- 4 l apa,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 1 ardei gras,
- 2 linguri cu zarzavat pentru iarnă,
- 1 lingură cu pastă de tomate,
- borș Maggi, după gust,
- 1 cub Maggi Pui,
- leuștean,
- 1 ou,
- 150-200 gr făină,
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
Întâi spălăm bine carnea de gâscă.
Punem apa și cubul Maggi la fiert. Când aceasta începe să fiarbă punem carnea de gâscă și lăsăm să fiarbă. Nu uitați să luați spuma care se formează la suprafață.
Între timp tocăm legumele și după ce carnea a fiert 30-40 minute adăugăm legumele, pasta de tomate și zarzavatul.
Pregătim tăițeii de casă: într-un castron punem 150-200 gr făină și facem o gaură în mijloc unde punem oul bătut cu un praf de sare. Amestecăm ușor cu o lingură și când aluatul devine bun de întins, îl punem pe masa de lucru și întindem o foaie subtire ( ca, foia de hârtie) pe care apoi o lăsăm să se usuce ( 30 minute). Tăiem foaia în 4, rulăm fiecare parte separat si le tăiem subțire.
Dacă carnea este fiartă putem să adaugăm borșul Maggi și tăițeii. Când tăițeii s-au fiert, oprim ciorba și adăugăm leușteanul.
Poftă bună!
Ce apetisant arata.Cui nu-i place ciorba?
Aoleo ce bine arata!
Nu am mai mancat de mult carne de gasca. Imi place mult, mai ales gustul.
Minunat!
In borsurile de carne eu nu pun pasta de tomate, Mi se pare ca ia din aroma carnii.
Am sa-i transmit mamei aceasta reteta…sunt o fire foarte pofticioasa, iar imaginile tale mi-au lasat un gust amar ???
Vreau si euuuuu
Super ciorbita !! arata de milioane si sunt comvinsa ca si gustul este unul divin 🙂