Ciorbă de perișoare din piept de gâscă

Vă spuneam ieri că pieptul de la gâscă l-am oprit sa fac o ciorbă de perișoare. Astăzi am și făcut-o. Nu vă pot spune decât că s-a terminat rapid din farfurii. A fost delicioasă.

Avem nevoie de:

  • pipet de gâscă tocat,
  • 4 l apa,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras,
  • 1 lingură cu pastă de tomate,
  • borș Maggi, după gust,
  • 1 cub Maggi Pui,
  • leuștean,
  • 1 ou,
  • cimbru,
  • piper,
  • sare,
  • orez.

Punem apa și cubul Maggi la fiert, iar când dă în fiert adaugăm legumele tocate cubulețe și pasta de tomate.

Între timp pregătim perișoarele din pieptul de gâscă: scoatem carnea de pe os și o tocăm. Punem carnea într-un castron peste care adăugăm un ou bătut, orez ( atât cât doriți) , cimbru, sare și piper. Amestecăm bine și facem biluțe.

Când legumele sunt fierte adăugăm perișoarele pe rand și borșul Maggi, apoi lăsăm sa fiarbă. Când sunt gata perișoarele oprim focul și adăugăm leușteanul.

POFTA BUNA!

26 thoughts on “Ciorbă de perișoare din piept de gâscă

  1. Mi-ai facut o pofta. Sincer nu am mai mancat de mult ciorba de perisoare, din piept de gasca nu cred ca am incercat pana acum. Poate reusesc sa ma pun si eu pe treaba si sa fac maine.

    1. Ar trebui sa incerci, carnea de gasca este foarte buna. Eu am mancat si carne de gasca salbatica, dar cu ani in urma cand stateam la o matusa in gazda si sotul ei era vanator.

  2. As face si eu, ca tare bine mai arata, dar de unde sa iau gasca? Pe langa blocul meu nu traiesc nici macar gaini… 🙂
    La noi in casa ciorba de perisoare se mananca cel mai bine si mai repede.

  3. Am avut de curand perisoare dar din carne de porc. Azi am o ciorba de fasole verde. Cred ca n-o sa mai gatesc, servesc masa la tine ca vad ca diversifici si sunt gatite pe placul meu 😀

  4. Bai…ce bine arata. In timp ce salivez la ecranul telefonului, termin si eu ciorba de curcan si deja ma gandesc la urmatoarea pe care o voi face…de perisoare, bineinteles! 🙂

  5. Din copilarie nu am mai mancat o ciorba de perisoare din piept de gasca, arata sezational, cu siguranta e foarte delicioasa.

  6. Nu am facut niciodata mancare cu carne de gasca. Eu cumpar carnegata tocata si o folosesc la perisoare. Stiu ca nu procedez corect. Multumim pentru reteta

  7. Daca iti zic un secret nu mai spui la nimeni????? nu am mancat niciodata gasca, am avut atatea ocazii, dar refuzat de multe ori…am foat o proasta acum chiar vreau sa stiu ce gust are..
    Inca o reteta de asternut in agenda…
    Bun

  8. Nu am mai mancat gasca de foarte mult timp , iar ciorbita aceasta arata delicios trebuie sa o incerc neaparat 🙂 multumim pentru reteta !! :*

  9. Din pacate, piept de gasca nu am, dar voi incerca aceasta reteta cu piept de curcan. N-am mai mancat ciorba de perisoare de foarte mult timp si chiar mi-ai facut pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares