Va invit sa aflati reteta deliciosului tort Raffaello pe care l-am pregatit ieri. Este usor de pregatit si super delicios. La aceasta reteta am folosit ulei de cocos extravirgin ecologic/Bio Niavis in locul uleiului de floarea-soarelui, asa ca blatul a iesit mult mai parfumat si gustos.
Ingrediente:
- 5 oua,
- 120 gr zahar,
- 3 linguri zahar pudra,
- 3 linguri ulei de cocos extravirgin bio Niavis
- 30 gr nuca de cocos pentru blat,
- 100 g nuca de cocos pentru ornat,
- 100 gr faina,
- 1 esenta de vanilie,
- 1 praf de copt/amoniu pentru prajituri,
- 600 gr ciocolata alba,
- 600 ml smantana pentru frisca,
- bomboane Raffaello
Mod de preparare:
Incepem intai cu blatul.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma tare albusurile dupa care treptat adauga zaharul. Dupa ce acesta este o bezea adaugam treptat galbenusurile, uleiul de cocos, praful de copt ( eu am folosit amoniu pentru prajituri) amestecat cu faina si nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina si ulei, asa cum am facut eu si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma tare albusurile dupa care treptat adauga zaharul. Dupa ce acesta este o bezea adaugam treptat galbenusurile, uleiul de cocos, praful de copt ( eu am folosit amoniu pentru prajituri) amestecat cu faina si nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina si ulei, asa cum am facut eu si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Pregatim crema.
Punem smantana pentru frisca intr-o oala pe foc, iar cand incepe sa fiarba se inchide focul si se adauga ciocolata alba. Lasam 2-3 minute apoi amestecam cu telul pana ciocolata se dizolva in intregime. O lasam sa se raceasca, apoi o tinem la frigider sa se raceasca foarte bine pana asamblam tortul. Cand avem blatul pregatit pentru umplut abia atunci batem crema bine cu mixerul.
Punem smantana pentru frisca intr-o oala pe foc, iar cand incepe sa fiarba se inchide focul si se adauga ciocolata alba. Lasam 2-3 minute apoi amestecam cu telul pana ciocolata se dizolva in intregime. O lasam sa se raceasca, apoi o tinem la frigider sa se raceasca foarte bine pana asamblam tortul. Cand avem blatul pregatit pentru umplut abia atunci batem crema bine cu mixerul.
Asamblarea tortului.
Taiem blatul in doua sau trei ( cum preferati, eu am taiat in doua) si am insiropat usor blaturile cu putin sirop ( 1 cana de apa, 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie …. puse pe foc si fierte pana se ingroasa putin siropul).
Asezam prima parte de blat, o insiropam, un strat de crema, a doua parte de blat, insiropam, crema cu care imbracam si pereti laterali, apoi la final presaram multa nuca de cocos si ornam cu bombonele Raffaello.
Asezam prima parte de blat, o insiropam, un strat de crema, a doua parte de blat, insiropam, crema cu care imbracam si pereti laterali, apoi la final presaram multa nuca de cocos si ornam cu bombonele Raffaello.
chiar arata ca o mare bomboana Raffaello, cred ca este minunat!
sunt innebunita dupa toate deseturile cu nuca de cocos, deci iti dai seama ce pofta pe mine la ora asta.
Musai trec pe la tine cu prima ocazie cand vin la Galati. :)))
Pot face o escala la Braila. Cine m-a pus sa intru la ora asta aici sa ma culc mai apoi cu gandul la bunatatea asta de tort? Ador nuca de cocos!
Fataaaa! Cand ai timp si de torturi? ei, nu ca te bat! Citesti, scrii, faci mancare, doi copii mic….
CE-mi faci tu mie la 12 noaptea? Mor de pofta acum, cred ca e delicios. Nu cred ca o sa incerc prea curand reteta, ma pregatesc de mers la mare si-s la regim, dar dupa … ma rasfat :)))
Arata delicios. La urmatoarea aniversare am sa incerc si eu reteta asta. pana acum am facut doar bomboane rafaello
Vad ca te-ai pus pe facut prajituri, nu gluma, ca sa ne faci noua pofta! Arata delicios!
Mmmm, cum arataaaaaaaaa… Ador bomboanele Raffaello, deci clar as manca un tort asa! 😀
Un deliciu reteta asta, abia astept sa o incerc si eu. Multumim de inspiratie.
Cat de bine arata! Si doar am zis ca nu voi mai manca dulciuri in perioada asta, dar ispita… Nu se face foarte greu din cate observ, iar ingredientele sunt accesibile. Cred ca un asemenea desert nu strica, il voi incerca si eu. Multumim pentru reteta 🙂
In ultimul timp, imi place tot mai mult nuca de cocos. Am incercat diverse retete, dar tort inca nu. Asa ca e de retinut reteta si incercat cu prima ocazie.
Paula vrei sa imi creasca glicemia si mai tare?
Nuca de cocos da o aroma asa de sofisticata in orice prajitura. Clar in topul preferatelor mele. Eu in general, fac cheesecake cu nuca de cocos.
Este o reteta usoara pe care eu o folosesc la diverse torturi decat ca schimb umplutura sau crema.
nici nu vreau sa ma gandesc cum e… imi plac maxim prajiturile cu cocos, deci cred ca o sa ma bag si eu sa fac
Un deliciu pe care ma provoci sa-l fac
Cat de bine arată ??, o sa încerc și eu să-l fac. ??