4

Musaca de cartofi

Așa cum am promis azi, am revenit cu rețeta la musaca de cartofi. Este o rețetă care se prepară ușor, chiar și de un amator în ale gătitului. Eu fac destul de des musaca, dar anul ăsta nu stiu de ce am cam sărit-o din meniu. Cert este că piticii mei o adoră și împreună (ei doi și cu mine) am dat-o gata la masa de prânz. Sper să vă placă și să o gătiți și voi. Aaa …și încă ceva 🙂 feliuța mea este tăiată când a fost complet rece, d-asta arată așa frumos tăiată. Dacă o tăiați când este foarte caldă nu o să mai arate așa 😀

 

Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 500 gr carne tocată
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 kg cartofi
  • 250 gr pastă de tomate
  • 2 ardei grasi
  • 1 varf de cuțit sare
  • 1 vărf cuțit piper
  • 1 linguriță condimente universale
  • 200 gr brânză/cașcaval
  • 3 ouă

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert împreună cu puțină sare și o lingură de ulei.

După ce s-au fiert îi pasăm bine cu puțin unt.

Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit, în ulei. Adăugăm ardeiul tăiat cubulețe și morcovul dat pe răzătoare. După ce se înmoaie legumele adăugăm carnea și amestecăm până se albește carnea.

Când carnea s-a albit adăugăm condimentele, pasta de tomate și 250 ml apă. Lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 45 minute, dacă mai este nevoie de apă mai adăugăm din când în când câte puțină. Compoziția nu trebuie să fie moale. După ce se răcește adăugăm un ou bătut și amestecăm bine.

Într-o tavă unsă cu ulei punem un strat de piure de cartofi, un strat de carne, un strat piure de cartofi, un strat de carne, un strat de piure de cartofi și deasupra punem ouălele bătute și amestecate cu brânză.

Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute.

Când se răcește puțin tăiem și servim.

Poftă bună!

Vă invit să descoperiți și alte rețete pe blogul meu culinar Veselie în bucatărie.

 

lucruri privite de jos in sus

4 Comments

  1. Săptămâna care o sa vina chiar o sa o incerc si eu…abia astept
    ..arata dr bine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *