Pâine de casă, umplută cu cașcaval și jambon

Săptămâna trecută am primit un mega colet plin cu bunătăți de la Sanovita. Unele produse le-am consumat ca atare, iar cu celelalte incepem să pregătim preparate delicioase. Ieri seară am văzut pe o rețea de socializare o pâinică de casă cu semințe și mi-a făcut poftă. Astăzi m-am apucat de pâinică, dar până la final, pâinea de casă a devenit pâine de casă, umplută cu cașcaval și jambon. În acest moment, când scriu rețeta, savurez o porție de pâine umplută alături de un pahar de bere de ghimbir de la SanoVita. Nu vă mai plictisesc și vă las rețeta.

 

Ingrediente:

  • 600 gr făină,
  • 25 gr drojdie proaspătă,
  • 350-400 ml apă călduță,
  • 1 linguriță rasă de sare,
  • 1 linguriță cu zahăr brut din trestie de zahăr SanoVita
  • 50-60 gr mix 4 seminte ( floarea soarelui, in, susan și dovleac) SanoVita,
  • 2 linguri cu ulei,
  • 1 galbenuș de ou.

Mod de preparare :

  1. Pune 500 gr de făina într-un castron mai mare și fă o gaură în mijlocul ei.
  2. Pune 150 ml apă călduță într-o cană, adaugă drojdia proaspătă și amestecă bine până se dizolvă drojdia.
  3. Pune în groapa din făină: zahărul, sarea, apa cu drojdie, uleiul și amestecă cu o lingură.
  4. Tot cu lingura amesteci în continuare adăugând treptat și restul de apă.
  5. Când aluatul începe să devină mai tare poți să-l frămânți cu mâinile și adaugi mixul de semințe.
  6. Aluatul trebuie să fie elastic și nu foarte dens.
  7. Se lasă la crescut 30 minute la loc cald, acoperit cu un prosop.
  8. Împărți aluatul în 7 bucăți (bile) și îl întinzi u mâinile puțin.
  9. Pune cașcavalul și jambonul tăiate cubulețe în mijloc, apoi adună marginile în mijloc și lipește-le bine.
  10. Asează într-o formă rotundă toate mingiuțele formate și lasă -le la crescut cam 15-20 minute, la loc cald, acoperite cu prosop.
  11. Bate bine gălbenușul de ou și unge pâinea cu el, apoi presară mix de semințe deasupra.
  12. Bagă forma la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 60-80 minute.
  13. Stropește cu puțină apă toată pâinea, acoper-o cu o folie alimentară și un prosop.
  14. După 10 minute este numai bună de servit.

Poftă bună!

2 thoughts on “Pâine de casă, umplută cu cașcaval și jambon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares