Ieri seară am văzut la prietena mea Roman Ana Maria Nicoleta gogoși cu flori de salcâm. Bineînțeles, că am cerut și eu rețeta. Nu vă mai spun că zilele trecute îmi spunea soțul că ar mânca și el niște gogoși cu flori de salcâm. Mie îmi place dulceața din flori de salcâm, dar gogoși nu am făcut niciodată, până acum 🙂 Astăzi am făcut câteva de probă, dar s-au terminat atât de rapid că abia am reușit să fac și câteva poze 😀 Amândoi copilașii ,,se băteau,, care să mănânce primul, așa că abia am reușit să pun câteva pe farfurie, dar am uitat să pun și zahărul brut din trestie de zahăr Sanovita. Asta e, data viitoare. Trebuie să știți că se fac atât de ușor și de repede, încît este păcat să nu faceți acum că au înflorit salcâmii. Eu zilele următoare o să fac și dulceață din flori de salcâm.
Ingrediente:
- flori de salcâm
- 2 cani de iaurt,
- putina apa calda
- 1/2 cubulet mic de drojdie
- 2 oua
- 2 linguri de zahar brut din trestie de zahăr Sanovita
- 1 esenta de vanilie
- faina cat cuprinde.
Mod de preparare:
Rețeta pentru aluat am folosit-o pe cea de la gogoși bătute, modul de preparare îl găsiți AICI ,cu mențiunea că am lăsat aluatul puțin mai moale.
Am spălat bine ciorchinele cu flori de salcâm și le-am lăsat la scurs pe un prosop de hârtie.
Am curățat câteva flori astfel încât sa-mi rămână crenuguța goală.
Când aluatul a crescut am pus ciorchinele cu flori și l-am acoperit cu aluat.
Am incins bine uleiul în tigaie și am pus ușor ciorchinii.
I-am copt pe ambele părți de câte 2 ori.
Înainte să mâncați prindeți bine gogoașa cu o mână, iar cu cealalta apucați codița și trageți cu putere. Aceasta va ieși din gogoașă și vor rămâne numai florile în interior.
Am sa incerc si eu sa sa fac.
Am notat rețeta, abia aștept să o încerc! ?
serios ca se face asa ceva??? eu te angajez bucatareasa la mine acasa, ai idei mai multe decat mine!
Ce bine arata!Cred ca au un gust extraordinar!Am salvat reteta?