3

Cea mai ușoară rețetă de humus clasic

La GalatiBeautySpring#2 am primit și un voucher în valoare de 100 lei de la VitaMix Magazin Naturist. Mi-am luat câteva produse și printre ele am luat și două pungi cu năut. Spre rușinea mea, nu am mâncat până acum, nimic care să conțină acest ingredient. Rău am făcut, pentru că îmi place foarte mult mâncărurile cu acest ingredient. Am pregătit un humus clasic și falafel. Astăzi o să vă arăt cum am preparat cea mai ușoară rețetă de humus clasic, iar în zilele următoare revin și cu rețeta de falafel.

 

Rețeta de humus clasic am preluat-o de la SanoVita și mi-a ieșit un humus delicios. Cantitatea obținută este destul de multă și sigur ajunge pentru patru persoane. Piticilorr mei le-a plăcut foarte mult, așa că mai bine de jumătate din humus, s-a consumat de la prima servire. Nu este o rețetă grea și nici scumpă.

Cea mai ușoară rețetă de humus clasic

Ingrediente:

  • o cană de năut crud springmarkt,
  • 5 linguri semințe de susan pentru tahini,
  • 3 căței de usturoi mărișori,
  • zeama de la o lămâie,
  • 3 linguri ulei de susan sau de măsline,
  • sare după gust.

Mod de preparare:

 

 

Se pune o cană de năut într-un castron și se adaugă 3 căni de apă. Se lasă peste noapte la înmuiat.

A doua zi năutul se spală în 3 ape și se pune la fiert cu 3 căni de apă.

Se fierbe la foc potrivit aproximativ o oră și jumate, astfel încât boabele să devină moi și pufoase.

Între timp se pregătește tahini ( pasta de susan). Semințele de susan se încing într-o tigaie, la foc mic, amestecând continuu, până devin ușor lucioase. Atenție mare să nu le prăjiți, că devin amare.

Se macină ( eu le-am făcut la blender) și se amestecă cu o lingură de ulei.

Când năutul este fiert se scurge și se păstrează apa în care a fiert.

Se curăță usturoiul și se zdrobește. Se stoarce lămâia.

Se pun boabele de năut, pasta de susan ( tahini), usturoiul, uleiul, sarea și jumătate din zeama de lămâie în blender și se pasează. Humusul trebuie să iasă cremos, așa că dacă iese mai tare puteți adăuga puțină zeamă în care a fiert năutul. În funcție de gustul vostru mai adăugați sare sau zeamă de lămâie.

Se servește cu pâine prăjită. ( noi am servit cu pâinică proaspătă și a fost delicios).

Poftă bună!

lucruri privite de jos in sus

3 Comments

  1. asa usor se face pasta tahini? eu ma gandeam ca e o mare filosofie si nu m-am incumetat, am preferat sa cumpar, dar mi s-a stricat un borcan, nu l-am consumat in timp util

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *