1

Prăjitură turnată cu mere

În week-end am pregătit o prăjitură turnată cu mere pe care am văzut-o pe blogul Rețete culinare cu Laura Sava. O prăjitură asemănătoare pregăteam și eu, dar mă enerva la culme că se desprindeau cele două straturi de blat și îmi curgeau merele. De data asta nu s-a mai întâmplat asta, ba mai mult, blatul s-a și însiropat puțin după ce prăjitura s-a răcit complet. Nu sunt fană a plăcintei cu mere, mai ales, dacă are și scorțișoară. Eu am înlocuit scorțișoara cu esență de rom și a ieșit demențial de gustoasă. Bineînțeles, cei care vă împăcați cu scorțișoara pueteți folosi în loc de esență de rom. Prăjitura nu are ingrediente foarte multe și nici foarte scumpe. Se pregătește destul de rapid și este foarte, foarte gustoasă. La noi s-a terminat rapid, abia am avut timp să fac o amărâtă de poza , direct în tavă. data viitoare poate reușesc să fac și o poză ,,artistică,, pentru blog 🙂

 

Ingrediente aluat:

– 2 ouă,
– 9 linguri zahăr,
– 9 linguri lapte,
– 9 linguri ulei,
– 12 linguri făină,
– 1 lingură praf de copt

Ingrediente umplutură:

– 1 kg mere,
– 3-4 linguri zahăr,
– 1 esență de rom

Mod de preparare:

1. Se bat ouăle cu zahărul bine, până se topește tot zahărul.

2. Se adaugă treptat uleiul și se mixează.

3. Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziție alternând cu laptele.

4. Aluatul este gata când toate ingredientele au fost încorporate bine. El trebuie să curgă când e luat cu lingura, dar trebuie să fie mai gros decât aluatul de clătite.
5. Merele se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul și se călesc pe foc până scade tot sucul lăsat. La final se adaugă și esența de rom. Se lasă să se răcească.
6. Într-o tavă de 20cm/20 cm se pune hârtie de copt și se toarnă jumătate din compoziția aluatului.

Continuarea rețetei o găsiți AICI 

lucruri privite de jos in sus

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.