
În week-end am pregătit o prăjitură turnată cu mere pe care am văzut-o pe blogul Rețete culinare cu Laura Sava. O prăjitură asemănătoare pregăteam și eu, dar mă enerva la culme că se desprindeau cele două straturi de blat și îmi curgeau merele. De data asta nu s-a mai întâmplat asta, ba mai mult, blatul s-a și însiropat puțin după ce prăjitura s-a răcit complet. Nu sunt fană a plăcintei cu mere, mai ales, dacă are și scorțișoară. Eu am înlocuit scorțișoara cu esență de rom și a ieșit demențial de gustoasă. Bineînțeles, cei care vă împăcați cu scorțișoara pueteți folosi în loc de esență de rom. Prăjitura nu are ingrediente foarte multe și nici foarte scumpe. Se pregătește destul de rapid și este foarte, foarte gustoasă. La noi s-a terminat rapid, abia am avut timp să fac o amărâtă de poza , direct în tavă. data viitoare poate reușesc să fac și o poză ,,artistică,, pentru blog 🙂
Ingrediente aluat:
– 2 ouă,
– 9 linguri zahăr,
– 9 linguri lapte,
– 9 linguri ulei,
– 12 linguri făină,
– 1 lingură praf de copt
Ingrediente umplutură:
– 1 kg mere,
– 3-4 linguri zahăr,
– 1 esență de rom
Mod de preparare:
1. Se bat ouăle cu zahărul bine, până se topește tot zahărul.
2. Se adaugă treptat uleiul și se mixează.
3. Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm treptat în compoziție alternând cu laptele.
Mulțumesc pentru rețeta.