Curățenia îți ocupă prea mult timp? Descoperă 3 lucruri pe care să le consideri, ca să ai grijă de casa ta fără să faci sacrificii!


Cel mai probabil îți dorești să termini cât mai repede lucrurile care nu îți fac deloc plăcere. Dacă nu ești unul dintre acei oameni care consideră curățenia terapeutică și, în schimb, o consideri un rău necesar, nu te alarma, există soluții care te vor ajuta să termini treaba cât mai repede posibil ca să îți rămână îndeajuns de mult timp pentru lucrurile care chiar contează, cum ar fi hobby-urile sau activitățile cu oamenii dragi din viața ta. 

Indiferent dacă ai oaspeți care sosesc în câteva minute și trebuie să faci o curățenie fulger sau vrei să ai casa mereu curată fără să pierzi prea mult timp pentru asta, poți realiza acest lucru dacă te organizezi și faci lucrurile într-un mod cât mai eficient.

Iată TOP 3 sfaturi pe care trebuie să le urmezi ca să termini curățenia cât mai repede!

  1. Stabilește un plan 

Gândește-te foarte bine la ceea ce funcționează pentru tine. Fă-ți o rutină în ceea ce privește curățenia. Trebuie să începi dintr-o cameră care să îți permită să te muți în următoarea fără a reveni cu mizeria unde ai curățat deja. Începe să aspiri mai întâi dormitoarele și lasă holurile la sfârșit. Același lucru se aplică și atunci când te ocupi de fiecare cameră în parte. Nu începe să cureți o cameră ștergând măsuța de cafea, apoi să cureți jaluzelele. Vei observa cum praful de la jaluzele cade direct pe masa de cafea abia ștearsă.

  1. Lasă-te ajutat

Cine a spus că trebuie să faci curățenie fără ajutor? Împarte sarcinile cu familia sau colegii tăi de apartament. Mai mult decât atât, nu ezita să te folosești de soluții de curățat sau diferite mașinării care ți-ar putea ușura munca. Ar trebui să încerci, în primul rând, să eficientizezi sarcinile zilnice legate de curățenie, iar în felul ăsta poți să te ocupi de alte lucruri. De exemplu, poți investi într-o mașină de spălat vase sau să verifici uscătoarele de rufe de pe site-ul Ideall.ro. Ai fi surprins cât de mult timp poți câștiga în fiecare zi dacă nu mai trebuie să stai 15 minute să speli vase sau să strângi hainele de la uscat. În acest timp poți să dezinfectezi baia și să ștergi praful rapid ca să te scutești de o zi pierdută pentru curățenia generală.

  1. Păstrează curățenia

Cum să eviți să mai pierzi mult timp pentru a face curățenie? Asigurându-te că e totul mereu curat. Poți păstra curățenia făcând mici acțiuni regulate care nu îți iau mai mult de 10 minute. Șterge praful de pe birou sau masa din sufragerie la două zile, curăță bucătăria imediat după ce ai terminat de gătit și păstrează camerele ordonate. În felul acesta nu vei mai ajunge în punctul în care casa ta are nevoie de o curățenie generală care poate dura chiar și o zi întreagă!

Prin urmare, îți poți păstra casa curată dacă investești în ajutoare și dacă îți dedici câteva minute o dată la câteva zile pentru diferite acțiuni care pot ține mizeria departe pentru cât mai mult timp!

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares