Houdini.Marea evadare de Kerri Maniscalco/recenzie

Astăzi este sărbătoare, Înălțatrea Sfintei Cruci, așa că am puțin timp liber să fac recenzia unei minunate cărți. Acum, că au început copii școala, dimineața îmi este rezervată pentru lectură sau scris. Bineințeles, asta printre picături, în timp ce pregătesc prânzul și restul treburilor casnice. Recenzia de astăzi este pentru Houdini.Marea evadare de Kerri Maniscalco, al treilea volum din seria Anchetele lui Audrey Rose de la Editura Corint.

Pentru mine seria Anchetele lui Audrey Rose de Kerri Maniscalco a fost o supriză tare plăcută. În ultimul ani mă axasem mai mult pe lectura fantasy, iar seria aceasta m-a scos din bula mea. După ce am aflat cine este Jack Spintecătorul, apoi faptul că o persoană comitea crime în numele lui Dracula, a venit momentul să descoperim un nou criminal. Și de data asta acțiunea macabră începe din primele pagini, când are loc o crimă oribilă a unei tinere chiar la masa lui Audrey Rose.

Titlu: Houdini.Marea evadare

Autor: Kerri Maniscalco

Editura: Corint/Leda Edge

An apariție: 2020

Număr de pagini: 496


Și în Houdini.Marea evadare autoarea ne oferă multă acțiune, suspans și un pic de romantism. Autoarea nu ne mai oferă prea mult spațiu de libertate, ci chiar din primele pagini dă startul ororilor de pe vasul de croazieră. Audrey Rose, unchiul ei și Thomas au pornit spre New York la bordul unui vas de croazieră. Însă călătoria se dovedește una deloc liniștită și romantică precum credeau Audrey Rose și Thomas.

Călătoria pasagerilor promite a fi una de relaxare și maximă distracție. În fiecare seară sunt promise spectacole susținute de o trupa de circ -„Carnavalul Clarului de Lună”. În prim plan este maestrul de ceremonii Mefistofel, un personaj deosebit și carismatic, care îi vrăjește și îngrozește totodată ăe pasageri prin prezentările sale misterioase.

Primul spectacol îi farmecă pe toți, deși finalul este unul îngrozitor: o tânără este ucisă chiar la masa lui Audrey Rose. Cu toate astea, majoritatea pasagerilor cred că nu este decât parte din spectacol și nu se agită prea mult. Însă protagoniștii noștri sunt în alertă și iau parte la anchetă. Investigația pare fără succes și nu le rămâne decât să spere că este un caz izolat.

Speranțele le sunt însă ruinate când a doua seară a spectacolului le ,,oferă,, o nouă moarte mult mai macabră. Din acest moment toată lumea este conștientă că nu mai este spectacol. La bordul vasului de croazieră se află un criminal și toți sunt în pericol. Iar crimele nu se opresc aici, noi și noi cadavre apar. Audrey Rose și Thomas sunt hotărâți să îl găsească pe criminal înainte de a ajunge la destinație.

Vor reuși cei trei să descopere adevăratul criminal înainte de a face și mai multe victime? Ce are acest criminal de împărțit cu pasageri și de ce la fiecare victimă lasă câte o carte de tarot?

Houdini.Marea evadare de Kerri Maniscalco

Jack Spintecătorul: Crimele din Whitechapel de Kerri Maniscalco – vol.1 / recenzie

Dracula.Pe urmele Prințului Nemuritor de Kerri Maniscalco – vol.2 / recenzie

1 thought on “Houdini.Marea evadare de Kerri Maniscalco/recenzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares