Destrămarea întunericului (Sânge de stele #2) de Elizabeth Lim/ recenzieBine ați venit sau revenit pe blogul meu!
Luna aceasta am început în forță, sper să fiu așa până la finalul anului. Am citit deja trei cărți și mai am câteva în plan. Dar, totodată fac și recenziile ca să nu mă aglomerez. Da, eu numai aș citi, dar na, importante sunt și recenziile. Nu vă mai fierb și vă spun că astăzi avem recenzia la ultimul volum al duologiei Sânge de stele, Destrămarea întunericului de Elizabeth Lim. Cartea o găsiți la Editura Corint.

Am așteptat cu mare nerăbdare și chiar nu mă așteptam să fie tradus așa repede acest volum. M-am îndrăgostit iremediabil de personajele Maia și Edan de la primul volum, Urzeala Zorilor. O poveste tare complicată și un fantasy de toată lauda, povestea Maiei Tamarin vrăjește și cucerește. O tânără hotărâtă să lupte pentru familia ei, dar și mai mult pentru visul ei. Cu atât mai mult când descoperă adevărata dragoste. Însă este nevoită să renunțe la iubitul ei și asta îi frânge inima.

Titlu: Destrămarea întunericului

Seria: Sânge de stele #2

Autor: Elizabeth Lim

Editura: Corint/Leda Edge

Aparitie: 2021

Nr. de pagini: 464

Odată întoarsă la Palatul de Toamnă, Maia își dă seama că viața ei nu va fi foarte bună, odată ce Edan nu mai este sub jurământul împăratului. Nu mai are pe nimeni de încredere în palat, iar imperiul este în pragul războiului. Rochiile create de Maia își așteaptă stăpâna, însă când prințesa războinica îmbracă una dintre rochii aproape că este ucisă. Oricât încearcă Maia să o facă să-și revină, prințesa este grav rănită și în niciun caz nu poate lua parte la eveniemntele importante din acea seară.

Neavând de ales Maia îmbracă rochia cu zâmbet de soare și îi ia locul, în secret, viitoarei mirese a împăratului pentru a evita războiul. Lucrurile decurg bine, nimeni nu-și dă seama de schimb, dar lucrurile nu sunt atât de simple. La următorul eveniment, înșelăciunea este dată în vileag și are loc un adevărat măcel. Rivalii împăratului erau pregătiți pentru a ataca, iar nunta a fost numai un pretext.

Se transformă Maia în demon?

Maia luptă alături de împărat cu speranța de a păstra pacea și a salva poporul de la moarte, însă nu e atât de ușor să învingi un dușman care are alături un demon foarte puternic. Și Maia ar putea câștiga lupta dacă s-ar preda demonului dinlăuntrul ei, însă este hotărâtă să fie bună până la final. Iar lupta este pierdută. Nu-i rămâne decât să plece în căutarea lui Edan.

Călătoria nu este lipsită de primejdie, mai ales că pe capul ei este pusă o recompensă, iar oamenii împăratului sunt pe urmele ei. Ar putea să se ascundă, dar datorită lui Bandur, demonul din ea încearcă să preia controlul asupra ei. Oricât se ține Maia, bandur se mai joacă și cu mintea ei determinând-o să facă lucruri necugetate care o pun în pericol.

Destrămarea întunericului

Țara este în război, însă războiul din sufletul Maiei depășește orice altceva. Va reuși ea să-și păstreze viața și să nu pună demonul stăpânire pe ea? Va reuși să dezlege jurământul lui Bandur? Ce soartă îl așteaptă pe fostul Lord Vrăjitor, acum că nu mai are puteri de vrăjitor? Cum se va sfârși această poveste încălcită? Rămâne să aflați citind Destrămarea întunericului de Elizabeth Lim. Vă asigur că finalul este unul cu totul neașteptat și interesant. Mi-aș fi dorit măcar încă un volum la poveste, dar mă bucur și că s-a terminat. 🙂

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares