4

Ciorba de legume cu taitei de casa

Astazi a sosit vremea sa prepar o ciorbita de zarzavat cu taietei de casa. Nu stiu cata lume face taietei de casa la o ciorba de zarzavat, nici macar mama mea nu face asa, insa mie imi plac foarte mult taieteii de casa ca imi vine sa pun si in ciorba de perisoare, daca e nevoie :)))

16299009_1442494432449628_1249110914671096030_n

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 lnguri mazare verde
  • 3-4 linguri pastai de fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 3-4 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 2-3 linguri porumb din conserva
  • 1 lingura pasta de gogosar/tomate
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 1 ou
  • faina 300 gr ( aproximativ)
  • 1-2 linguri Maggi Bors cu legume ( dupa gust)
  • 1 lingura rasa Maggi Intesavor cu legume
  • leustean

Intai curatam, spalam si tocam legumele cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu lingura de Maggi Intesavor Legume si uleiul, iar cand a dat in fiert adaugam legumele. Lasam sa fiarba si intre timp pregatin taiteii de casa.

Punem intr-un castron faina si facem o gaura in care punem oul batut si un praf de sare. Cu o lingura incepe sa amestecam oul cu faina treptat pana obtinem un aluat moale, apoi il asezam pe blatul de lucru/masa si framantam bine aluatul. Il lasam vreo 20 minute, apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire. Lasam sa se usuce putin, presaram faina si rulam foaia, o taiem in doua.
Fiecare bucata se taie pe mijloc, pe lung si apoi taiem invers fasii subtiri. Aoleuuuu…. din descriere pare asa dificil, dar de fapt se fac foarte usor taiteii.

Cand legumele aproape s-au fiert, adauga pasta de gogosar/tomate, bors maggi cu legume si taiteii.

Lasam sa fiarba taietii si apoi adaugam leustean verde/uscat.

Pofta buna!

lucruri privite de jos in sus

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *