Moștenitoarea (Alegerea #4) de Kiera Cass

Luna trecută când am văzut că a apărut Moștenitoarea (Alegerea #4) de Kiera Cass am crezut că este ultimul volum al seriei, dar m-am înșelat. Urmează și ultimul volum al seriei, dar nu știu când la noi, la ei a fost deja publicat. 😀  Chiar, dacă Alegerea pentru prințul Maxon a luat sfârșit, avem parte de o nouă Alegere. De data asta Alegerea este pentru fiica Regelui Maxon, viitoarea Regină din Illea. Dacă în primele trei volume am ,,văzut,, această competiție prin prisma fetelor partcipante, mai mult a Americăi, acum putem să ,,vedem,, competiția din perspectiva celei care trebuie să aleagă. Acest volum mi s-a părut destul de interesant, dar uneori îmi venea să o bat pe răsfățata de Eadlyn. Toate volumele seriei Alegerea le găsiți la Editura Corint la prețuri accesibile.

Moștenitoarea (Alegerea #4) de Kiera Cass

Au trecut 20 ani de la ultima Alegere, când prințul Maxon a ales-o pe America. În urma atacului rebelilor din ziua Alegerii, părinții lui Maxon au murit. Maxon și America au devenit Rege și Regină. În timpul domniei lor au fost dizolvate castele, dar se pare că apar noi probleme. Pentru că s-a născut cu 7 minute înaintea fratelui ei geamăn, Eadlyn, este viitoarea regină. Acest lucru o necăjește, dar nu-și neglijează îndatoririle care o așteaptă. Lucrează împreună cu tatăl ei zilnic și învață cum să conducă țara. Datorită noilor probleme cu care se confruntă țara, Maxon și America, organizează o nouă Alegere pentru Eadlyn.

Eadlyn nici nu vrea să audă de acestă competiție, dar o acceptă de dragul părinților ei. Acceptul ei le oferă timpul necesar în a găsi o soluție pentru conflictele din țară. Singurul ei gând pentru această competiție este cum să-i facă pe participanți să o ia la sănătoasa. La început, chiar și fratele ei geamăn, Ahren, o susține în acest joc. După ce a avut loc extragerea participanților, care de data asta a fost pe bune, nu ca în cazul lui Maxon, sosirea băieților o face ușor nervoasă pe Eadlyn. După ce i-a cunoscut pe toți se simte și mai debusolată, dar deja știe pe cine va elimina.

Va reuși Eadlyn să meargă până la capăt cu Alegerea?

Ideea ei de a face o paradă în carul alegoric pentru a-i prezenta pe participanți poporului se încheie dezastruos. Carul alegoric este atacat de unii dintre spectatori cu tot felul de chestii: roșii, ouă, etc făcându-i să încheie parada mult mai repede. După acest eșec Eadlyn ia proasta decizie de a elimina foarte mulți participanți fără prea multă ceremonie. Toată lumea îi reproșează indifernța cu care se poartă și îi tratează pe participanți. Nevrând să pară că nu o interesează chiar deloc această competiție, începe să iasă la întâlniri cu participanții. Încercă să-i cunoască, dar în același timp crede că este o pierdere de vreme. Pe ea nu o interesează să-și găsească un soț, ci doar le face jocul părinților ei. Deciziile pe care le ia pe parcursul competiției îi va schimba viața. De asemenea la toți cei de pe lângă ea le vor fi schimbate viețile, chiar, dacă vor sau nu.

Pe tot parcursul cărții am încercat să ghicesc cu cina va rămâne în final Eadlyn. De fapt, de pe la primele pagini aveam o bănuială, dar autoarea a reușit să-mi strice ploile 🙂 Va reuși Eadlyn să facă față competiției sau va renunța? I se va îndeplini visul lui Kile de a pleca de la palat? Ce conflicte vor apărea și cum le vor afecta viețile celor de la palat? Ce decizie neașteptată va lua Ahren? Cine va fi cel care îi va câștiga inima lui Eadlyn? Multe întrebări a căror răspunsuri le puteți afla numai citind volumul patru al seriei Alegerea, Moștenitoarea de Kiera Cass pe care o găsiți la Editura Corint.

  1. Alegerea ( Alegerea #1 ) de Kiera Cass

  2. Elita ( Alegerea #2 ) de Kiera Cass

  3. Aleasa (Alegerea #3) de Kiera Cass

13 thoughts on “Moștenitoarea (Alegerea #4) de Kiera Cass

  1. Vreau să citesc seria de atât de mult timp!! Sunt tare curioasă cum este per total și am auzit multe păreri bune. Sper să pot ajunge la primul volum și să mă captureze. Am citit pe sărite recenzia ca să nu am multe spoilere, dar este interesant de știut că acțiunea se întâmplă și peste mai mulți ani. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares