Jurământ de sânge (Academia Vampirilor #4) de Richelle Mead

Așa cum vă spuneam și în articolele trecute, acțiunea seriei Academia Vampirilor se intensifică de la un volum la altul. Toate evenimentele prin care trece Rose o fac tot mai puternică, dar în același timp mai vulnerabilă. Sfârșitul volumului 3, Atingerea Umbrei , mi-a adus lacrimi pe față și abia am așteptat să continui seria. De data asta nu vă mai fierb prea mult și trec direct la subiect, pentru că în Jurământ de sânge autoarea a reușit să mă facă să trec prin numeroase stări. La început eram nerăbdătoare să văd, daca Rose chiar va reuși să îl găsească pe Dimitri, m-a plictisit îngrozitor căderea în melancolie a lui Rose, m-a făcut să am emoții întâlnirea celor doi, mi-a crescut tensiunea la maxim pe parcursul evenimentelor dintre Rose și Dimitri și am rămas perplexă de finalul cărții. Volumul al patrulea Jurământ de sânge (Academia Vampirilor #4) este super, super fain, recomand întreaga serie.

 

Titlu: Jurământ de sânge (Academia Vampirilor #4)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2010

Număr de pagini: 544

O găsiți pe Editura Corint

 

 

După ce a abandonat Academia Vampirilor și pe Lissa, Rose pornește în căutarea lui Dimitri, strigoiul. Ea vrea să-l găsească pentru a-l ucide astfel să-l elibereze din situația în care se află. Este un jurământ pe care Rose vrea cu tot dinadinsul să și-l respecte față de Dimitri. Intuiția îi spune că acesta se află în orașul natal și pornește într-acolo. Călătoria ei este una dificilă pentru că habar nu are unde este orașul lui. Bucurându-se de banii puși la dispoziție de către Adrian, Rose începe să cerceteze câteva locuri ale moroilor sperând să afle unde se află orașul lui Dimitri. Am uitat să vă spun că Rose se află în Rusia. Într-una din seri este urmărită de o femeie umană și astfel află că aceasta o poate ajuta.

Sidney este Alchimist, una dintre cei care au grijă să păstreze secretă existența moroilor, dhampirilor și vampirilor, în fața oamenilor. Ea este trimisă de superiori să o conducă pe Rose către Baia, locul unde s-ar putea afla Dimitri. Sidney își ia rolul în serios, deși nu este tocmai prietenoasă și nici nu este încântată de existența creaturilor malefice ale nopții. În drumul lor, Rose este atacată de strigoi și din fericire intervenția fantomelor o ajută. Acestea o salvează, numai că după exterminarea strigoilor Rose leșină. Se trezește, chiar în casa lui Dimitri și este ingrijită de mama lui. Ea descoperă o familie frumoasă, care o tratează bine, mai puțin bunica lui Dimitri, și începe să se atașeze de ele.

Cine este Avery și ce vrea de la Lissa?

Mulțumită legăturii ei cu Lissa, Rose avea totuși idee despre ce se întâmpla la Academie și cu Lissa. La Academie au loc schimbări mari: Kirova nu mai este directoare. Noul director venit o aduce și pe Fiica ui Avery, care speră să se împrietnească cu Lissa. Într-adevăr cele două fete încep să se apropie și devin prietene. Avery este o tipă foarte distractivă și îi determină pe cei din jur să facă numai nebunii. Rose se simte puțin geloasă că prietenii ei au înlocuit-o așa repede cu Avery, dar realizează că ea i-a abandonat prima. Din când în când intră în mintea Lissei și se pune la curnet cu noutățile de la Academie.

Alături de familia lui Dimitri, Rose începe să aibă îndoili cu privire la misiunea ei. Aici m-a enervat renunțarea lui Rose de a-și continua căutarea lui Dimitri. Ea le spune în cele din urmă despre prefacerea lui Dimitri în strigoi, iar familia îi face funeralile considerându-l mort, nu strigoi.  Întâmplarea face ca aici Rose să descopere încă un cuplu precum este ea cu Lissa și află numeroase informații despre ce poate să facă un utilizator al spiritului. După câteva zile bune în care  își acceptă locul în această familie, apar noi evenimente care o determină să plece în căutarea lui Dimitri. Ajunge într-un oraș mai mare și împreună cu o gașcă de nejurați ( cei care nu și-au depus jurământul de gardian) încep să omoare strigoi. Întâi îi torturau pentru a afla dacă știu despre un strigoi pe nume Dimitri. Din fericire, unul chiar îl cunoaște și Rose îl eliberează pentru a-i transmite că Rose îl caută.

O va transforma Dimitri în strigoi pe Rose?

Nu după mult timp, Dimitri își face apariția când Rose este singură pe stradă. Ezitând atunci când îl vede, Rose este capturată de Dimitri. Când își revine descoperă că se află într-o cameră foarte luxoasă. Apariția lui Dimitri o face să retrăiască trecutul, dar realizează că el chiar este strigoi. El este hotărât să o ,,trezească,, adică să o facă strigoi, însă ea refuză de fiecare dată. Dimitri îi acordă un răgaz de câteva zile pentru ca Rose să accepte de bună voie, tratând-o foarte frumos. Rose cade în ispită și petrece timpul cu Dimitri, ba mai mult, ea se oferă să-i dea sânge de la ea să bea. După fiecare ,,hrănire,, mintea lui Rose începe să amorțească și să-și uite adevăratele intenții. Dragostea ei pentru Dimitri este mai presus de orice și uită chiar și de Lissa.

Este Avery ceea ce spune sau doar se folosește de Lissa și prieteni ei?

Ce secret ascunde Avery și ce îi determină pe ceilalți să facă?

Cine sunt Mark si Oksana și cum o ajută ei pe Rose?

Cine este Abe Mazur și de ce o urmărește pe Rose?

O va transforma Dimitri-strigoiul pe Rose în strigoi ?

Va reuși Rose să iasă din stările de amorțeală provocate de mușcăturile lui Dimitri?

Îl va ucide pe Dimitri sau va deveni și ea un strigoi?

Recenziile volumelor anterioare:

Academia Vampirilor, vol. 1

Inițierea, vol. 2

Atingerea Umbrei , vol. 3 Partea 1

Atingerea Umbrei, vol. 3 Partea 2

15 thoughts on “Jurământ de sânge (Academia Vampirilor #4) de Richelle Mead

  1. Uhhh…pare o carte tare interesanta 🙂 si este si cu vampiri… tare frumos! Este clar ca trebuie citite si celelalte volume inainte de acesta dar m-ar cam tenta! 🙂

  2. Îmi place să citesc recenziile la astfel de cărți, dar cartea nu cred că aș citio. Mă sperie cărțile cu Vampiri.

  3. Mereu ne scrii recenzii la cărți interesante. Păcat doar ca sunt foarte foarte lungi. Oricum am sa notez in wishlist cartea, poate la iarna as avea timp mai mult sa o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares