Limitele spiritului( Academia Vampirilor #5, Partea 1) de Richelle Mead

Sunt pusă pe repede înainte cu citirea acestei serii. Am dat gata și volumul 5 , Limitele spiritului. Abia aștept să primesc și ultimul volum Sacrificiul final și să termin această serie. După cum am constat pe parcursul volumelor, sunt aproape sigură că autoarea a pregătit un final neașteptat al seriei. Îmi place faptul că autoarea nu s-a cramponat pe un subiect ca să lungească povestea la nesfârșit. M-a uimit felul cum a tot schimbat acțiunea poveștii și nu mi-a dat șansa să las cărțile din mână și să nu le termin în timp record. Nu vreau să vă plictisesc, așa că trec la subiect 😉

Titlu: Limitele spiritului (Academia Vampirilor #5, Partea 1)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2010

Număr de pagini: 304

O găsiți pe Editura Corint

 

 

După ce a crezut că l-a ucis pe Dimitri, Rose a revenit la Academie și mulțumită lui Abe își reia cursurile. Rose descoperă că Abe este tatăl ei și a vegheat asupra ei cât timp s-a aflat în Rusia. Rose  este foarte uimită că nu a reușit să-și dea seama de legătura ei cu Abe. Nu se aștepta la o asemenea veste, dar acceptă situația. Ceea ce o îngrozește pe Rose este faptul că Dimitri nu a murit, iar el îi trimite scrisori și o amenință cu moartea. Dacă în volumul trecut el a încercat să o facă de bună voie să accepte să devină strigoi, acum este hotărât să o ucidă. Se teme, dar în același speră să-l salveze, să-l refacă din nou dhampir. Nu, nu este o nebunie, Rose a aflat de la Mark și Oksana că ar fi posibil să transforme un strigoi, din nou, în dhampir.

Testele finale au sosit, iar Rose le trece cu brio. Nici nu-i vine să creadă că în sfârșit a devenit un gardian adevărat. Mama și tatăl ei sunt alături de ea, precum și Adrian, iubitul ei. Rose își primește tatuajul care confirmă jurământul ei ca gardian. După ceremonie Rose ia parte la o petrecere organizată în cinstea ei de către Adrian. A doua zi, toți absolvenții își iau zborul către Curtea Regală. Rose este emoționată, dar speră să aibă șansa de a descoperi unde se află închis Victor Dashkov. El este singurul care știe unde se află fratele lui vitreg care cunoaște metoda de a readuce un strigoi la starea lui inițială.

Reușesc cei trei prieteni să-l elibereze pe Victor din închisoare?

Lissa se simte vinovată că a refuzat-o pe Rose după atac să-l ajute pe Dimitrie, deși acesta nu a apărut. Sentimentul de vinovăție nu-i dă pace și de data asta este hotărâtă să o ajute pe Rose cu evadarea lui Victor. Rose, Lissa si Eddie pornesc către închisoarea în care se află Victor. Cu câteva dificultăți ei reușesc să-l scoată pe Victor din închisoare și pornesc către Las Vegas, unde locuiește Robert. La hotel apare neanunțat chiar Adrian, fără să știe ce au făcut de fapt cei trei, el crezând că fetele au venit pentru o escapadă. Deși nu-i convine situația, acceptă să-i însoțească la întâlnirea cu Robert, fratele lui Victor, un alt utilizator al spiritului, precum Lissa și Adrian. Întâlnirea decurge bine, dar la final își face apariția Dimitri-strigoiul pentru a o ucide pe Rose.

Oare chiar este posibil ca un strigoi să fie readus la forma inițială sau Robert doar aiurează din cauza nebuniei spiritului?

Va reuși Dimitri să o ucidă pe Rose?

Ce se va întâmpla cu Victor după ce Rose le spune să fugă pentru a se proteja de strigoi?

Va fi Lissa în pericol?

Care vor fi consecințele acestei nebunii de a-l elibera pe Victor din închisoare?

Lectură plăcută!

Recenziile volumelor anterioare:

Academia Vampirilor, vol. 1

Inițierea, vol. 2

Atingerea Umbrei , vol. 3 Partea 1

Atingerea Umbrei, vol. 3 Partea 2

Jurământ de sânge, vol. 4 

16 thoughts on “Limitele spiritului( Academia Vampirilor #5, Partea 1) de Richelle Mead

  1. O lectura plina de suspans, pare foarte potrivita pentru a fi citita in concediul de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares