Sfaturi pentru curatarea fiecarui tip de mobilier. Tu cum o faceai pana acum?

Chiar daca esti de parere ca stergerea mobilierului poate fi una dintre cele mai usoare sarcini pe care le poti desfasura, trebuie sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa. Curatarea adecvata a pieselor de mobilier reprezinta una dintre cele mai importante etape in ingrijirea locuintei, motiv pentru care trebuie sa acorzi o foarte mare importanta acestei activitati.

Astfel, daca doresti sa pastrezi aspectul nou al mobilei din casa ta, trebuie sa fii foarte atent la modalitatile prin care o cureti. Trebuie sa tii cont atat de materialul din care sunt fabricate acestea, cat si de solutiile folosite, pentru a evita aparitia petelor si degradarea aspectului estetic.

Iata cum trebuie sa cureti fiecare tip de mobila din casa ta:

1.      Mobila pictata

Mobila pictata este extrem de scumpa, fapt pentru care nu-ti permiti sa o deteriorezi. Astfel, sterge-o saptamanal cu ajutorul unei lavete umede si asigura-te ca nu lasi urme pe suprafata acesteia. La final, poti folosi si o carpa uscata, insa ai grija sa nu zgarii cu ea, deoarece este o mobila pretentioasa, careia ii poate fi redat cu greu aspectul initial.

2.      Mobila din lemn

Mobilierul din lemn necesita o ingrijire aparte, un pic mai detaliata, deoarece este un material care necesita mai multa atentie pentru a nu se deteriora. Prin urmare, foloseste o carpa moale, care nu lasa scame si curata usor intreaga suprafata. Dupa ce ai terminat de sters praful, foloseste o ceara pentru mobila din lemn si lustruieste pana obtii stralucirea pe care o doresti. Aceleasi etape trebuie urmate si in cazul mobilierul vintage, chiar daca este mult mai rafinat decat cel clasic din lemn masiv.

3.      Mobila tapitata

In cazul mobilei tapitate, este recomandat sa stergi petele imediat dupa ce acestea au fost facute. In acest fel, exista sanse mai mari ca petele sa dispara decat in momentul in care acestea sunt descoperite dupa o perioada lunga de timp. In plus, piesele de mobilier tapitate trebuie curatate doar cu solutii speciale, deoarece stergerea cu o carpa umeda, poate murdari si mai mult materialul. Nu trebuie sa te sperii, deoarece acestea se gasesc in orice magazin, la preturi modeste, pentru a fi accesibile tuturor.

4.      Mobila din piele

Pielea prezinta un risc foarte ridicat de a se usca si crapa, fapt pentru care este indicat ca piesele de mobilier din acest material sa fie pastrate la o distanta cat mai mare de sursele de caldura si de razele soarelui. Acest tip de mobila poate fi curatata cu un burete umed si cu o carpa uscata si moale, insa, in cazul in care prezinta pete semnificative, poti sterge suprafata cu o solutie obtinuta dintr-un sfert de cana cu otet, amestecata cu jumatate de cana cu apa.

In cele din urma, daca iti doresti sa intretii mobila, asa cum se cuvine, informeaza-te de fiecare data inainte sa aplici metodele de curatare auzite de la prieteni, pentru a fi sigur ca nu dai gres. Ai grija de mobila din casa ta, deoarece reprezinta un element esential in crearea unei locuinte frumoase si primitoare.

Sursa foto: Unsplash.com, Pinterest.com

1 thought on “Sfaturi pentru curatarea fiecarui tip de mobilier. Tu cum o faceai pana acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares