Limitele spiritului (Academia Vampirilor#5, Partea 2) de Richelle Mead

Titlu: Limitele spiritului (Academia Vampirilor #5, Partea 2)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2012

Număr de pagini: 272

O găsiți pe Editura Corint

 

 

Lissa și Christian sunt luați prizonieri de către Dimitri, iar gardienii lor sunt uciși. Rose intră în panică și pornește către sediul gardienilor de la Curtea Regală. Nu știe dacă va fi crezută, dar trebuie neapărat ca ei să plece să o salveze pe Lissa. În momentul în care ajunge la ei, Rose are supriza să constate că deja se făcea pregătirile pentru salvarea celor doi moroi luați prizonieri. Deși nu credea că este posibil, ei au luat-o și pe ea în operațiunea de salvare datorită legăturii cu Lissa. Este conștientă că este posibil să nu scape cu viață, dar nu poate să o lase pe Lissa în mâinile lui Dimitri.

Strigoii sunt pregătiți de sosirea gardienilor, însă Rose reușește să ajungă la Lissa și Christian. Lupta ei este cu Dimitri și este hotărâtă ca de data asta să-l omoare. Chiar înainte de a înfige țepușa în inima lui, Lissa o impinge și preia rolul ei în luptă. Fără să știe Rose, Lissa se pregătise de luptă și avea și țepușa fermecată cu spirit. În momentul în care reușește să înfigă cum trebuie țepușa în inima lui Dimitri izbucnește o lumină puternică, apoi totul se termină. Lissa a reușit să-l transforme pe Dimitri în dhampir. Totul în jur devine o nebunie, Rose este scoasă afară și nu mai știe nimic despre Dimitri. Este convinsă că el a redevnit dhampir pentru că l-a văzut în brațele Lissei plângând.

Chiar este reală transformarea lui Dimitri?

Lui Rose nu i se permite să se apropie de închisoarea unde este Dimitri închis. Deși, a devenit dhampir, el este ținut închis până se conving toți că transformarea a avut loc cu adevărat. Lissa merge în repetate rânduri la el, însă a cerut ca Rose să nu vină, pentru că nu vrea să o vadă. Rose se simte respinsă și suferă foarte mult. La Curte , Consiliul a aprobat o lege prin care dhampiri vor intra în serviciu la vârsta de 16 ani. Rose face o adevărată scenă și este evacuată de către Regină. În drum spre ieșire aruncă cu vorbe de amenințare la adresa Reginei. Faptul că Dimitri o respinge o face pe Rose să ia o hotărâre nebunească.

Va reuși Rose să-l convingă pe Dimitri că își pot relua relația de unde au lăsat-o?

Va fi Dimitri eliberat și va redevni gardian cu drepturi depline?

Cine o asasinează pe Regină?

Se vor împăca Lissa și Christian?

Ce se va întâmpla cu trio amoros Dimitri, Rose, Adrian?

Cine este acuzat de asasinarea Reginei?

Recenziile volumelor anterioare:

Academia Vampirilor, vol. 1

Inițierea, vol. 2

Atingerea Umbrei , vol. 3 Partea 1

Atingerea Umbrei, vol. 3 Partea 2

Jurământ de sânge, vol. 4 

Limitele spiritului, vol.5 Partea 1

9 thoughts on “Limitele spiritului (Academia Vampirilor#5, Partea 2) de Richelle Mead

  1. Abia astept sa citesc parerea ta si despre ultimul volum. Inca nu m-am apucat de aceasta serie, dar nu stiu ce mai astept. Subiectul este 100% pe gustul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares