Sacrificiul final ( Academia Vampirilor #6 ) de Richelle Mead

Titlu: Sacrificiul Final (Academia Vampirilor #6)

Autor: Richelle Mead

Editura: Leda

An apariție: 2011

Număr de pagini: 576

O găsiți pe Editura Corint

 

Cu mare entuziasm am citit și ultimul volum al seriei Academia Vampirilor, Sacrificiul Final de Richelle Mead. Nici nu mă gândeam ca ultimul volum ar putea să fie mai prejos decât celalalte și am avut dreptate. Finalul seriei este unul răsunător din toate punctele de vedere. Autoarea reușește să ne țină în suspans până la ultima pagină creând tot mai multe răsturnări de situație. O dată începută, cartea nu mai poate fi lăsată din mână. Mă bucur nespus că am avut șansa să citesc această serie extraordinară.

Asasinarea Reginei Tatiana, regina moroilor, o duce pe Rose în închisoare cu toate șansele de a fi executată. Rose nu reușește să înțeleagă cine i-a înscenat această crimă oribilă folosindu-se de țepușa ei. Între timp la Curtea moroilor încep funeraliile Reginei, iar Rose le urmărește prin intermediul Lisei. Însă are parte de un șoc când din senin încep să explodeze statuile din fața bisericii. Din acest moment se declanșează haosul, atât la Curte cât și în celula lui Rose. Este smulsă din mintea Lisei și se trezește cu doi gardieni care o eliberează din celulă. Abia mai târziu ea realizează că are loc evadarea ei.

Va fi Rose de acord cu fuga?

Mihail, Eddie, Dimitri și Adrian ( surprinzător, este treaz) o ajută să evadeze. Nu-i ia mult timp să își dea seama că, dacă va fugi va deveni o fugară și va fi vânată de câtre toți dhampirii. Odată convinsă să fugă, pornește la drum alături de Dimitri. Cred că vă dați seama, că Rose nu este de fel mulțumită de acest aranjament. Ea își dorește să caute probe cu care să-și dovedească nevinovăția, nu să stea ascunsă până ce ceilalți reușesc să găsească vinovatul. Pe lângă toate astea Rose m-ai are parte și de o surpriză plăcută: întâlnirea cu Sidney, fata alchimist care a ajutat-o în Siberia. Toți trei se îndreaptă spre ascunzătoarea pregătită de Abe, tatăl lui Rose.

Între timp la Curte au loc audieri și toți sunt nevoiți să răspundă la întrebări. Nici Lisa, nici Adrian nu sunt scutiți de aceste interogatorii. Cu toate astea, prietenii lui Rose nu o trădează și încercă să îl găsească pe adevăratul vinovat. Fiecare își dorește să se facă dreptate, însă Lisa și mai mult. Ea este nevoită să candideze la tron, chiar dacă nu are șanse de reușită. Fiecare candidat este supus unor teste, din ce în ce mai grele, pe măsură ce se apropie de final. Dacă va reuși Lisa sau nu să treacă toate testele rămâne să aflați citind cartea Sacrificiul Final.

De ce reapar vechi personaje precum Victor și Sonya Karp?

Bineînțeles, că Rose încearcă să scape de ,,prizonierat,, însă este prinsă de Dimitri. Deși susține sus și tare, că toate sentimentele lui sunt moarte pentru Rose, sărutul pe care i-l dă ne dă mult de gândit. Cumva reușesc să se reunească cu Sidney și să plece în căutarea copilului nelegitim a lui Eric Dragomir, sora sau fratele Lisei. Nu mă așteptam ca autoarea să complice atât de mult lucrurile, dar a făcut-o și ne-a readus vechi personaje în prim plan: Victor, fratele lui și domnișoara Sonya Karp ( devenită vampir din propria voință). Are loc o adevărată aventură culminând cu decoperirea copilului lui Eric Dragomir și cu răpirea acestuia de către Victor și fratele lui.

O carte plină de răsturnări de situație, tensiuni, trădări, sentimente de iubire, de prietenie și ură, momente de panică și multe alte întâmplări. Aveam senzația că am recunoscut vinovatul pentru asasinarea Reginei Tatiana, dar autoarea m-a șocat încă o dată și mare mi-a fost mirarea când am descoperit cine era de fapt. Dacă va reuși să-l aduă pe copilul nelegitim al lui Eric Dragomir la Curte ce reacție va avea Lisa? Îl va accepta? Va fi acesta de acord să o susțină pe Lisa să ajungă Regină? Ce se va întâmpla cu Sonya Karp redvenită dhampir? Ce se va întâmpla cu Lisa și Rose?  Dar cu Rose și Dimitri? Multe, multe întrebări la care o să aflați răspunsul doar citind ultimul volum al seriei Academia Vamiprilor: Sacrificiul Final de Richelle Mead.

Lectură plăcută!

Recenziile volumelor anterioare:

Academia Vampirilor, vol. 1

Inițierea, vol. 2

Atingerea Umbrei , vol. 3 Partea 1

Atingerea Umbrei, vol. 3 Partea 2

Jurământ de sânge, vol. 4 

Limitele spiritului, vol.5 Partea 1

Limitele spiritului, vol.5 Partea 2

18 thoughts on “Sacrificiul final ( Academia Vampirilor #6 ) de Richelle Mead

  1. Acum un an as fi zis ca o carte cu vampiri nu este pe placul meu. Imi amintesc ca incepusem intr-o vreme jurnalele vampirilor si am abandonat. Dar depinde carte. Dupa asta am citit pe nerasuflate seria LUX, deci nu e exclus sa imi placa si Academia vampirilor.

  2. Cred ca usor-usor ma molipsesc si eu si incep sa citesc genul acesta de carti, desi la prima vedere nu par genul meu. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares